Med-Gemini: Η AI - γιατρός της Google ξεπέρασε τους πραγματικούς γιατρούς!

Το ερευνητικό εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης της Google, η DeepMind, συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο και να καινοτομεί στον τομέα. Το τελευταίο βήμα έρχεται στη δημιουργία μιας AI - γιατρό που κατά κάποιο τρόπο είναι καλύτερη από τους πραγματικούς γιατρούς. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορούσε να επωμιστεί μέρος του φόρτου που βιώνουν καθημερινά οι γιατροί και με βάση νέες αναφορές, η ιατρική τεχνητή νοημοσύνη της Google μπορεί να είναι σε θέση να εκπληρώσει αυτήν την υπόσχεση.

Το μοντέλο φαίνεται να βασίζεται σε αυτό που κάνει ήδη η Google με τα μοντέλα Gemini. Το Med-Gemini είναι κατασκευασμένο διαφορετικά από άλλες αντίστοιχες AI για θέματα Ιατρικής, διότι η Google το δημιούργησε ως αυτο-εκπαιδευόμενο. Βέβαια, η εκπαίδευση του γίνεται μέσω αναζητήσεων στο Διαδίκτυο και αυτό ομολογουμένως είναι λίγο ανησυχητικό δεδομένης της βλακείας που κυκλοφορεί εκεί έξω…

Μέχρι στιγμής, το μοντέλο Med-Gemini έχει δοκιμαστεί σε 14 διαφορετικά ιατρικά benchmarks και έχει καθιερώσει μια νέα κορυφαία επίδοση (SoTA) σε 10 από αυτά, ξεπερνώντας τις βαθμολογίες που είχαν δει τα μοντέλα GPT-4 σε κάθε συγκρίσιμο benchmark.

Αυτό, παντως, δεν είναι τόσο σημαντικό όσο ο ισχυρισμός της Google πως το Med-Gemini ξεπέρασε στην πραγματικότητα τους πραγματικούς γιατρούς και τα προηγούμενα ιατρικά LLM της, όπως το Med-PaLM 2.

[via]

Loading