10 τεχνολογίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ανθρωπότητα στην υποδούλωση [Video]

terminator-exoskeleton

Είναι γεγονός ότι πολλά από αυτά που βλέπαμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας των περασμένων δεκαετιών έχουν γίνει πλέον πραγματικότητα. Είτε για καλό, είτε για κακό. Θα μπορούσε, όμως, όλη αυτή η εξέλιξη να οδηγήσει σε ένα μέλλον όπου οι μηχανές θα υποδουλώσουν τον άνθρωπο;

Στο παρακάτω video, θα δείτε 10 τεχνολογίες που θα μπορούσαν να καταστήσουν το Skynet πραγματικό, αρκετές εκ των οποίων έχουμε δει μέσα από το Techgear.gr. Από τα drones και την επικοινωνία εγκεφάλων μέσω Internet, στα malware (τύπου Stuxnet) και τους εξωσκελετούς.

Εσείς τι πιστεύετε;

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Featured, Technology. Bookmark the permalink.
 • agelada

  Πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να γράφεις για την Ελεύθερη Ώρα και όχι για το techgear.

 • Sok El

  ενώ τώρα δεν χρειάζονται καμία από της παραπάνω ελέγχουν κράτη ολόκληρα με το χρέος

 • Podrik

  Ίσως σε πολλά χρόνια κάποια από αυτές τις τεχνολογίες να είναι όπως έχουμε σήμερα το σεσουάρ ή το τηλεκοντρόλ και να γελάνε οι άνθρωποι του μέλλοντος με τα σενάρια καταστροφής της σημερινής εποχής.
  Επίσης στη νανοτεχνολογία στηρίζονται πολλοί επιστήμονες για να βασίσουν την ιατρική του μέλλοντος, όπου ένας ακρωτηριασμός ή μια θανατηφόρος ασθένεια θα θεραπεύονται με επεμβάσεις ρουτίνας.

 • Δημήτρης

  Και οι τοστιέρες! Είναι διαβολοπράγματα, μην τις εμπιστεύεσαι! Χρησιμοποιούνται για να ψήνουν κρέας, αλλά αν ακουμπήσει κάποιος το μάτι του σε μια αναμμένη τοστιέρα, μπορεί να τυφλωθεί!

 • Vlad

  χαχααχ ακριβώς!

 • Αναστάσιος

  Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που ειρωνεύεσαι, από τη στιγμή που όντως κάποια από τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι ανησυχητικά.

 • Δημήτρης

  Καιη φωτιά όταν ανακαλύφτηκε, ανησυχητική ήταν, και έχει χρησιμοποιηθεί για να καταστρέψει αμέτρητες ζωές, πόλεις και έργα τέχνης. Τελικά όμως, κανείς δεν θα πει ότι η φωτιά ήταν αρνητική εξέλιξη για την ανθρωπότητα. Κάθε καινούρια τεχνολογία που φέρνει τόσο μεγάλη τομή με το παρελθόν έχει την προοπτική να φέρει αναστάτωση και να προκαλέσει ζημιές και ανθρώπινες απώλειες, όλα εξαρτώνται από τη χρήση τους και την οριμότητα της κοινωνίας που τη χρησιμοποιεί.

 • Dimitris

  😛

 • Pingback: Μαθηματικό μοντέλο αποδεικνύει ότι ένας υπολογιστής είναι αδύνατο να αποκτήσει συνείδηση()