15χρονος αναπτύσσει επαναστατική μέθοδο διάγνωσης του καρκίνου στο πάγκρεας [Video]

Μια νέα επαναστατική μέθοδο για τη διάγνωση του καρκίνου στο πάγκρεας ανέπτυξε ο μόλις 15 ετών Jake Andraka, η οποία είναι πολύ πιο οικονομική, γρήγορη και ακριβής από τις διαγνωστικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Η εξέταση κάνει χρήση μιας χάρτινης μετρικής ράβδου που μπορεί να ανιχνεύσει εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ενός βιοδείκτη του παγκρεατικού καρκίνου στο αίμα και τα ούρα με συνέπεια την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο παγκρεατικός καρκίνος εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και είναι σπάνιο να ανιχνευθεί στα αρχικά του στάδια, γι’αυτό και αποτελεί μια από τις πιο επικίνδυνες και θανατηφόρες μορφές καρκίνου.

O 15χρονος μαθητής συνέλλαβε την ιδέα για τη συγκεκριμένη εξέταση το 2011 και αφού απορρίφθηκε από περίπου 200 ερευνητές, τελικά η έρευνα του βρήκε στέγη σε εργαστήριο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Τον περασμένο Μάιο ο Jake Andraka κατέκτησε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό ‘2012 Intel Science Engineering Fair’ για την ανακάλυψη του που όπως όλα δείχνουν θα σώσει πολλές ζωές…

 

 

[via Forbes]

This entry was posted in Featured, Health, Misc, Science. Bookmark the permalink.
  • Vag

    Ok.. καταλάβαμε για ακόμα μία φορά πως οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θέλουν να βρεθεί ποτέ λύση για τον καρκίνο ..

  • Kostas

    και εμεις καθομαστε εδω και βλεπουμε παιχνιδια και gadgets 😛

  • Ενώ εδώ οι δεκαπεντάχρονοι ασχολούνται με ίντερνετ και μολότοφ Και μην παραβλέπουμε ότι το απέρριψαν 200 [επιστήμονες] δεν ειναι μόνο ελληνικό φαινομενο το καλάμι και η διαπλοκή.

  • Guest

    Μεγαλη αληθεια ειπες ρε φιλε…