Μήνυση σε 23.000 χρήστες του BitTorrent επειδή κατέβασαν την ταινία "The Expendables"!

Σε αρκετούς μπελάδες μπαίνουν περισσότεροι από 23.000 χρήστες του BitTorrent client, οι οποίοι κατέβασαν την ταινία "The Expendables", καθώς η υπηρεσία που ασχολείται με την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ (US Copyright Group - USCG) ετοιμάζει αγωγές εναντίον τους, ανοίγοντας έτσι τη μεγαλύτερη υπόθεση παράνομου downloading στην ιστορία των ΗΠΑ!

The Expendables

Στις 17 Μαρτίου, ένας ομοσπονδιακός δικαστής έδωσε τη δικαιοδοσία στην USCG να συλλέξει ονόματα, διευθύνσεις οικίας, αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις email και γενικότερα προσωπικά δεδομένα από όλους τους μεγάλους παρόχους υπηρεσιών Internet (AT&T, Verizon, Comcast κλπ.), από τους χρήστες που φαίνεται ότι έχουν παραβιάσει τα πνευματικά δικαιώματα.

Η μήνυση θα υποβληθεί από την USCG για λογαριασμό της Nu Image, εταιρία παραγωγής της ταινίας "The Expendables", και θα αποσταλλούν κλήσεις σε 23.332 χρήστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος τη USCG είναι να "απειλήσει" τους κατηγορούμενους με πρόστιμο $150.000 ανά άτομο, το μέγιστο που επιβάλλει η νομοθεσία των ΗΠΑ για τέτοιες περιπτώσεις, αλλά συνήθως γίνεται διακανονισμός στα $1500-$2500 ανά άτομο.

Ακόμη, στο στόχαστρο της USCG (και άλλων ανάλογων υπηρεσιών) βρίσκονται περισσότεροι από 150.000 χρήστες που κατεβάζουν παράνομα ανεξάρτητες παραγωγές, B-movies και πορνό.

Πάντως, αν και έχουν ήδη απαλλαγεί αρκετοί από τους κατηγορούμενους, είναι σημαντικό το γεγονός ότι άρχισαν να γίνονται τόσο μαζικές αγωγές σε χρήστες, αφού μέχρι πρότινος είχαμε συνηθίσει σε μεμονωμένα περιστατικά...

[πηγή Wired]

 

Loading