29ετης έρευνα αποδεικνύει ότι δεν σχετίζονται τα κινητά τηλέφωνα με τον καρκίνο του εγκεφάλου

back-to-school-gadgets-smartphones-headphones-1200x900

Τα τελευταία 25 χρόνια έχουν σημαδευτεί έντονα από την διείσδυση του Internet και της κινητής τηλεφωνίας στην καθημερινότητα των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο, και αρκετά συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ερώτημα αν τελικά η χρήση των κινητών τηλεφώνων συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου στον εγκέφαλο.

Τα πράγματα φαίνεται ότι δεν είναι τόσο ανησυχητικά, καθώς τα αποτελέσματα μιας 29ετους έρευνας του University of Sydney οδηγούν στο συμπέρασμα ότι παρά την εκθετική εξέλιξη της κινητής τηλεφωνίας δεν έχει παρατηρηθεί κάποια αύξηση στο ποσοστό εμφάνισης καρκίνου στον εγκέφαλο.

Η έρευνα περιλαμβάνει την παρακολούθηση 34.000 αντρών και γυναικών που διεγνώσθηκαν με καρκίνο στον εγκέφαλο από το 1982 έως το 2012, σε συνδυασμό με τη χρήση κινητών τηλεφώνων από το 1987 έως το 2012. Τα περιστατικά παρέμειναν σε σταθερό ποσοστό για τις γυναίκες, ενώ στους άντρες παρατηρήθηκε ελάχιστη αύξηση.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι μια άλλη πρόσφατη έρευνα των University of Bordeux (Γαλλία) και National Cancer Institute (ΗΠΑ) αναφέρει ότι αν ξεπερνάμε τις 15 ώρες χρήσης του κινητού μηνιαίως, τότε τριπλασιάζουμε τον κίνδυνο εμφάνισης δύο τύπων καρκίνου.

Τι να πιστέψεις...

[via]

Loading