Τρισδιάστατη εκτύπωση σου επιτρέπει να κρατήσεις το «μωρό» σου πριν ακόμη γεννηθεί [Video]

Αν το υπερηχογράφημα δεν είναι αρκετό για να καταλλαγιάσει την ανυπομονησία σας και θέλετε να κρατήσετε στα χέρια σας το μωρό σας πριν ακόμα γεννηθεί, η τεχνολογία 3D printing έχει για ακόμα μια φορά τη λύση.

Η εταιρεία Fasotec σε συνεργασία με την κλινική Parkside Hiroo Ladies δημιούργησαν μια νέα υπηρεσία η οποία δημιουργεί 3D μοντέλα εμβρύων μέσα από μια διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης υπερήχων. Το αποτέλεσμα είναι το ρεαλιστικότατο μοντέλο του εμβρύου που βλέπετε στην παραπάνω εικόνα περιβαλλόμενο από τον αμνιακό σάκο της μητέρας του (σε κρεμ και διαφανές χρώμα αντίστοιχα).

Όσο για την τιμή της εκτύπωσης θα λέγαμε ότι είναι μάλλον τσουχτερή και συγκεκριμένα ανέρχεται στα €930 ή τα μισά αν θέλετε να εκτυπώσετε μόνο το πρόσωπό του.

[via Mashable]

This entry was posted in Featured, Misc. Bookmark the permalink.
 • Κυριάκος οικονομίδης

  εντάξει, αηδίες

 • 1337xG4M3R

  Ποιος σκέφτεται τέτοιες μαλακίες;

 • Jimmy Jump

  Αυτός που μπορεί! Για τους περισσότερους είναι πολύ τραβηγμένη ιδέα. Όμως κάποιοι που έχουν την τεχνογνωσία και την τεχνολογία, γνωρίζουν ότι μπορούν πολύ εύκολα να το κάνουν, οπότε λένε “και γιατί όχι;” Πριν λοιπόν το απορρίψουμε ως αηδία (που είναι) μην ξεχνάμε ότι η επιτυχία μιας τέτοιας αηδίας μπορεί και να βοηθήσει να αναπτυχθούν τεχνικές 3d απεικόνισης και εκτύπωσης μοντέλων, προσιτές στον κόσμο, φθηνότερες και πιο εξελιγμένες ενδεχομένως.

 • 1337xG4M3R

  Δεν αμφιβάλλω, αλλά είναι γελοίο ως σκέψη να χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο κανείς μόνο και μόνο επειδή είναι ανυπόμονος να κρατήσει το παιδί του στα χέρια του. Καλά λένε ότι δεν είναι οι εφευρέσεις που είναι άχρηστες/γελοίες, αλλά αυτοί που τις χρησιμοποιούν για τραβηγμένους σκοπούς σαν αυτόν είναι ηλίθιοι.

 • Μπα, αστο καλύτερα… θα περιμένω