To 45% των Ελλήνων 16-74 ετών δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Internet!

Μπορεί σε πολλούς από εμάς η ζωή χωρίς Internet να φαντάζει δύσκολη έως ακατόρθωτη, όμως σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Eurostat, περίπου 1 στους 4 Ευρωπαίους ηλικίας 16-74 ετών δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ τo Internet, με το ίδιο ποσοστό στη χώρα μας να αγγίζει το 45%!

Έτσι, ενώ σε μερικές χώρες το ποσοστό των ανθρώπων που δεν έχουν πλοηγηθεί στο Διαδίκτυο ούτε για μια φορά παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα (βλ. Σουηδία 5%, Ολλανδία 7%, Δανία 7%, Λουξεμβούργο 8%, Φινλανδία 9%), η κατάσταση δείχνει να διαφέρει πολύ σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας.

Το υψηλότερο ποσοστό διατηρεί η Ρουμανία με 54%, ακολουθεί η Βουλγαρία με 46%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με ποσοστό της τάξης του 45%. Σε ελαφρώς καλύτερη μοίρα βρίσκεται και η Κύπρος με το 41% των πολιτών της να μην έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Internet.

Το μόνο θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι συγκριτικά με το 2006 το ποσοστό στη χώρα μας έχει μειωθεί κατά 20% (και 21% στην Κύπρο), οπότε αισιοδοξούμε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια ο κόσμος του διαδικτύου θα χτυπήσει την πόρτα σε ολοένα και περισσότερους Έλληνες...

[πηγή europa]
Loading