iOS

Προσοχή: Το 80% των κλώνων του Flappy Bird περιέχουν malware

flappy_bird

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που "ζήσαμε" το φαινόμενο Flappy Bird, το εξαιρετικά απλό, εθιστικό και εκνευριστικό παιχνίδι του Dong Nguyen που...αγχώθηκε από την τεράστια επιτυχία και το απέσυρε από τα καταστήματα εφαρμογών μετά από λίγες ημέρες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, σχεδόν άμεσα κυκλοφόρησαν δεκάδες αντιγραφές του παιχνιδιού ακόμη και από μεγάλα studios (βλ. Tappy Chicken από την Epic Games), αλλά σύμφωνα με την τελευταία αναφορά ασφαλείας της McAfee, το 80% αυτών των κλώνων περιέχουν malware!

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα malware που εντοπίστηκαν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν κλήσεις, να στέλνουν και να δέχονται ανεπιθύμητα SMS, να αποκαλύπτουν τη θέση, να αποσπούν ευαίσθητες πληροφορίες (π.χ. αριθμούς πιστωτικών καρτών) και σε ορισμένες περιπτώσεις να παρέχουν πλήρη πρόσβαση στη συσκευή (root access) του ανυποψίαστου χρήστη. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι σίγουρα για τους χρήστες συσκευών Android, ωστόσο, δεν αποκλείεται να έχουν επηρεαστεί εξίσου και οι κάτοχοι συσκευών iOS που έχουν κάνει jailbreak.

Όπως και να 'χει, προσέχετε πολύ τις εφαρμογές που κατεβάζετε, ιδιαίτερα τις δωρεάν.

[via]

Loading