Ειρωνεία: Η AdBlock Plus ανακοίνωσε τη δική της διαφημιστική πλατφόρμα με “εγκεκριμένες διαφημίσεις”…[Video]

acceptable-ads-criteria-placement

Η AdBlock Plus, μία από τις πιο γνωστές εταιρείες στον χώρο του μπλοκαρίσματος διαφημίσεων που μάλιστα βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας λόγω της διαμάχης με τη Facebook, προχώρησε σε μια πολύ αμφιλεγόμενη κίνηση που σε διαφορετική χρονική περίοδο θα νομίζαμε ότι πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα εισέλθει στον χώρο της διαφήμισης λανσάροντας τη δική της διαφημιστική πλατφόρμα Acceptable Ads Platform, που θα επιτρέπει στις ιστοσελίδες και τους διαφημιστές να κάνουν ορατές τις διαφημίσεις τους ακόμη και σε web browsers που έχουν ενεργοποιημένο το AdBlock!

abp-ads

Για να χρυσώσει το χάπι, η AdBlock Plus επιμένει ότι δεν θα πουλά διαφημίσεις μέσα από την πλατφόρμα της (απλά θα κρατά μερίδιο 30%…), αλλά θα την χρησιμοποιεί για να εγκρίνει ποιες από αυτές θα εμφανίζονται στους web browsers και σε ποιες περιοχές, ενώ υπόσχεται ότι ο τελικός χρήστης θα μπορεί να τις απενεργοποιεί πλήρως και αυτές.

 

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολύ σύντομα όσοι χρησιμοποιούν τη λειτουργία AdBlock θα βλέπουν ούτως ή άλλως διαφημίσεις στον web browser με τη διαφορά ότι πρώτα θα έχουν εγκριθεί από την AdBlock Plus και θα ελπίζουν να έχουν όντως τον τελικό λόγο για να μη βλέπουν καθόλου διαφημίσεις (χλωμό…).

[AdBlock]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Internet, Misc. Bookmark the permalink.
 • Ποιος χρησιμοποιεί ακόμα adblock plus?? ublock origins και βρήκατε την υγεία σας.

 • Χρήστος

  εγώ και λειτουργεί άψογα

 • gtataki

  Διαφημίσεις πρέπει να υπάρχουν αφού από εκεί βγάζουν έσοδα πολλά sites για τα οποία δεν πληρώνουμε τίποτα. Αν δεν υπήρχαν τα περισσότερα θα έπρεπε να ήταν συνδρομητικά με κάποιο τρόπο. Τα ad blockers γενικά ξεκίνησαν σαν επιχείρημα ότι δεν πρέπει οι διαφημίσεις να είναι ενοχλητικές στην καλύτερη ή κακόβουλες στην χειρότερη περίπτωση οπότε τις κόβουμε. Με αυτή την κίνηση μένουν πιστοί στο επιχείρημα αυτό. Επίσης καιρό τώρα υπάρχει επιλογή να εμφανίζει κάποιες “μη ενοχλητικές” διαφημίσεις οπότε δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση.

 • “λειτουργεί”.. δοκίμασε και κάτι διαφορετικό, και θα καταλάβεις.

 • Χρήστος

  Εντάξει, μπλοκάρει διαφημίσεις, όπου μπαίνω δεν υπάρχει διαφήμιση για δείγμα, τι άλλο κάνει αυτό που λες; δεν ειρωνεύομαι ούτε έχω δοκιμάσει αυτό που λες

 • Pingback: Το Ad Blocking στην Ελλάδα()