38 εκατομμύρια είναι τελικά οι χρήστες που έπεσαν θύματα της επίθεσης κατά της Adobe!

adobe

Χειρότερη από τις πρώτες προβλέψεις αποδεικνύεται τελικά η επίθεση που δέχτηκε η Adobe στις αρχές του μήνα με τους λογαριασμούς που παραβιάστηκαν να ξεπερνούν κατά πολύ τα 2.9 εκατομμύρια που είχε αναφέρει αρχικά η εταιρεία και να υπολογίζονται περίπου στα 38 εκατομμύρια!

Η AnonNews.org δημοσίευσε στο Internet ένα τεράστιο αρχείο (users.tar.gz) 3.8GB που περιείχε 150 εκατομμύρια usernames και passwords που κλάπηκαν από τους server της Adobe. Ωστόσο, η Heather Edell, εκπρόσωπος τύπου της Adobe δήλωσε:

"Μέχρι στιγμής η έρευνα μας έχει επιβεβαιώσει ότι οι επιτιθέμενοι απέκτησαν πρόσβαση σε Adobe IDs και κρυπτογραφημένα passwords περίπου 38 εκατομμυρίων χρηστών. Έχουμε ενημερώσει όλους τους χρήστες και έχουμε κάνει reset σε όλους τους λογαριασμούς που πιστεύουμε ότι επηρεάστηκαν από την επίθεση άσχετα με το αν οι χρήστες αυτοί είναι ενεργοί ή όχι."

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι σύμφωνα με την Adobe κλάπηκε επίσης κώδικας για τα Photoshop, InDesign, Illustrator, After Effects και πολλές άλλες mobile εφαρμογές.

[via]
Loading