Adobe και Google φέρνουν το Photoshop στα Chromebooks

chromebook-photoshop

Παρά την ανοδική πορεία στις πωλήσεις των Chromebooks, δεν είναι λίγοι αυτοί που διστάζουν να επενδύσουν σε ένα τόσο προσιτό laptop επειδή δεν υποστηρίζονται "σοβαρές" εφαρμογές και η  αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή ένα Chromebook μοιάζει ιδανικό για αυτούς που θέλουν απλά να σερφάρουν στο Internet ή να δουλέψουν με τις web εφαρμογές της Google (π.χ. Docs, Sheets).

Βλέποντας αυτό το κενό, η Google συμφώνησε με την Adobe και ανακοίνωσε επίσημα ότι σύντομα οι χρήστες των Chromebooks θα έχουν στη διάθεση τους μια streaming έκδοση του δημοφιλέστατου Photoshop. Η εφαρμογή αυτή θα ενσωματωθεί πλήρως στο Google Drive και οι χρήστες θα επεξεργάζονται τα αρχεία τους απευθείας από το cloud, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται επαναφόρτωση ή download της φωτογραφίας για να γίνουν οι αλλαγές.

Το Photoshop για Chromebooks θα γίνει σύντομα διαθέσιμο με συνδρομή για τους χρήστες στις ΗΠΑ και αργότερα για όλο τον κόσμο, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι δεν θα υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες της πλήρους έκδοσης, λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων (σε hardware) των Chromebooks.

[Google]

Loading