Επαναστατική τεχνολογία παράγει καύσιμα από τον αέρα!

petrol_from_air

Μια μικρή βρετανική εταιρεία ονόματι Air Fuel Synthesis ανέπτυξε μια νέα επαναστατική τεχνολογία που χρησιμοποιεί αέρα και ηλεκτρική ενέργεια για την παραγωγή συνθετικών καυσίμων και συγκεκριμένα βενζίνης με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Ο αέρας εισέρχεται σε μια υποδοχή που περιέχει διάλυμα υδροξειδίου του νατρίου και έπειτα από αντίδραση του τελευταίου με το διοξείδιο του άνθρακα του αέρα σχηματίζεται ανθρακικό νάτριο. Από εκεί το μείγμα υποβάλλεται σε ηλεκτρικό ρεύμα με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, το περίσσευμα του οποίου συλλέγεται και αποθηκεύεται για μετέπειτα αντίδραση.

Στη συνέχεια ένας αφυγραντήρας διαχωρίζει το νερό από τον αέρα και το ηλεκτρικό ρεύμα το διασπά σε υδρογόνο και οξυγόνο. Το διοξείδιο του άνθρακα και το υδρογόνο αντιδρούν και σχηματίζουν ένα μίγμα υδρογονάνθρακα, τη μεθανόλη, η σύνθεση της οποίας μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τον τύπο του καυσίμου που θέλουμε να παραχθεί (κηροζίνη, πετρέλαιο, βενζίνη κ.ο.κ.).

Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει παράγει πέντε λίτρα βενζίνης σε λιγότερο από τρεις μήνες ενώ το πλάνο της για την επόμενη διετία είναι η παραγωγή ένός τόνου καυσίμων τη μέρα. Η νέα τεχνολογία παραγωγής βενζίνης από τον άερα έχει λάβει χρηματοδότηση $1.8 δισ. και έχει κινήσει το ενδιαφέρον του Βρετανικού Ινστιτούτου Μηχανολόγων Μηχανικών, ωστόσο μέχρι στιγμής καμία μεγάλη εταιρεία καυσίμων δεν έχει προβεί σε σχόλιο.

[via]
Loading