Μεγαλύτερο κέρδος για τους developers στο Amazon Appstore σε σχέση με το Android Market

Amazon Apps vs Android Market

Μια νέα στατιστική ανάλυση της Distimo, φέρνει στο φως πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το κακό marketing του Android Market, καθώς αποδεικνύει ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών Android κερδίζουν περισσότερα χρήματα από πωλήσεις στο Amazon Android Appstore, παρά στο επίσημο κατάστημα της Google!

Η ανάλυση έγινε με σύγκριση 110 εφαρμογών που προσφέρονται σε αμφότερα τα καταστήματα εφαρμογών, και έδειξαν ότι οι 42 από αυτές είναι πιο κερδοφόρες στο κατάστημα της Amazon, το οποίο είναι υπαίτιο και για το 28% του συνολικού τζίρου αυτών των εφαρμογών.

Με μια πρώτη ματιά θα λέγατε ότι ο τίτλος του post δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά αν σκεφτούμε ότι το Amazon Android Appstore προσφέρει εφαρμογές μόνο στις ΗΠΑ και περιλαμβάνει περίπου 25.000 από τις συνολικά 400.000 του Android Market (παγκοσμίως), τότε η αναλογία είναι σαφέστατα υπέρ του.

Επιπλέον, το 65% των εφαρμογών που προσφέρονται στην Amazon είναι επί πληρωμή, ενώ στο Android Market το ποσοστό αυτό πέφτει στο 32%, αλλά η Amazon έχει το δικαίωμα να αλλάζει τις τιμές και ο μέσος όρος πώλησης των Top 100 εφαρμογών είναι $2.24, δηλαδή κατά 40% μικρότερος από τα $3.76 για το Top 100 του Android Market.

Διαβάστε την αναφορά εδώ.

Loading