Amazon Android AppStore: Εγκαίνια με μήνυση από την Apple

Η Amazon εγκαινίασε το δικό της κατάστημα εφαρμογών για συσκευές Android (προς το παρόν μόνο για τις ΗΠΑ), αλλά η επιλογή της ονομασίας "Amazon Appstore" είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση της Apple, η οποία κατέθεσε μήνυση για "παράνομη χρήση του σήματος App Store και άμεση σύνδεση του με το mobile-software πρόγραμμα της".

Η Amazon είχε ξεκινήσει τη διαφήμιση του Amazon Appstore στις αρχές του 2011, με κύριο όπλο την αποκλειστικότητα του Angry Birds Rio για συσκευές Android (κυκλοφορεί από σήμερα για Mac και συσκευές iOS), και για αυτό το λόγο η Apple επικοινώνησε αρκετές φορές μαζί της ώστε να μη χρησιμοποιήσει την ονομασία "App Store", καθώς θα είχε ως αποτέλεσμα την παραπλάνηση του κοινού.

Παρόλα αυτά, η Amazon δεν ανταποκρίθηκε στις προειδοποιήσεις της Apple, και η μήνυση ήταν αναπόφευκτη. Από την πλευρά της Amazon, δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής, αλλά σύμφωνα με τους αναλυτές το πιθανότερο είναι να έχουμε δικαίωση της Apple.

Σε ό,τι αφορά το κατάστημα, όπως προαναφέραμε αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο μόνο για τους κατοίκους των ΗΠΑ, με 3800 εφαρμογές και δυνατότητα δοκιμής των εφαρμογών για 30 λεπτά, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό το εάν και πότε θα ανοίξει τις πύλες του και για τον υπόλοιπο κόσμο.

[πηγή Bloomberg]
Loading