Amazon Echo: Ένα ηχείο με ξυπνητήρι και ενσωματωμένη ψηφιακή βοηθό τύπου Cortana [Video]


amazon_echo

Ήρθε η σειρά και της Amazon να συστήσει στο κοινό τον δικό της ψηφιακό βοηθό, με την εταιρεία να διαφοροποιείται σημαντικά από τους ανταγωνιστές της, δεδομένου ότι το Amazon Echo αποτελεί ολοκληρωμένη ξεχωριστή συσκευή και όχι λειτουργία κάποιου λειτουργικού συστήματος (όπως τα Google Now, Siri, Cortana).

Το Amazon Echo μοιάζει με μικρό ηχείο που διαθέτει διάταξη 7 μικροφώνων για να καταλαβαίνει τις εντολές του χρήστη και του παρέχει άμεσα φωνητικές απαντήσεις για οτιδήποτε (καιρό, ειδήσεις, αναζητήσεις κλπ.). Ακόμη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναπαραγωγή μουσικής (επικοινωνία μέσω Bluetooth με smartphone/tablet) και ως ξυπνητήρι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζει να ακούει τις εντολές του χρήστη ακόμη και όταν παίζει μουσική.

Η συσκευή απαιτεί σύνδεση στο Internet για να παρέχει την υπηρεσία του ψηφιακού βοηθού και ο χρήστης αρκεί να πει "Alexa" για να την ενεργοποιήσει. Με τον καιρό, η Alexa μαθαίνει τις συνήθειες και την προφορά του χρήστη για ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια.

Το Amazon Echo συνοδεύεται από την εφαρμογή Echo για Android, iOS, desktop και Fire OS, διαθέτει τηλεχειριστήριο και κοστίζει $199.

[via]

Loading