Ο Jeremy Clarkson (Top Gear) παρουσιάζει το drone της Amazon για τη μεταφορά πακέτων [Video]

amazon_prime-air

Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που η Amazon ανακοίνωσε τα σχέδια της για την υπηρεσία παράδοσης δεμάτων με drones, γνωστή ως Prime Air, και τώρα επιστρατεύει τον διάσημο παρουσιαστή Jeremy Clarkson (Top Gear και σύντομα σε νέα εκπομπή με την υπόλοιπη παρέα για λογαριασμό της Amazon) για να παρουσιάσει τον τρόπο λειτουργίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα drones θα έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς πακέτων με βάρος έως 2.5kg και οι παραδόσεις θα γίνονται στην πόρτα του πελάτη μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά.

“Μοιάζει με επιστημονική φαντασία, αλλά είναι πραγματικότητα. Μια μέρα, το να βλέπεις drones της Prime Air θα είναι τόσο συνηθισμένο, όσο είναι τα οχήματα των ταχυδρομείων σήμερα. Με τον καιρό θα δείτε μια ολόκληρη οικογένεια τέτοιων drones, τα οποία θα έχουν διαφορετικό σχεδιασμό για την εξυπηρέτηση διαφορετικών αναγκών σε διαφορετικό περιβάλλον”

Προς το παρόν δεν μπορούν να δώσουν ένα χρονοδιάγραμμα για έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας, καθώς αναμένεται η εξέταση του σχεδίου και η έγκριση από την FAA (Federal Aviation Administration) στις ΗΠΑ.

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Amazon, Misc. Bookmark the permalink.
  • Ουδέν σχόλιο

    αυτό είναι μεγάλο ρε σεις…εχθές σκεφτόμουν με αφορμή τα drones ότι το επόμενο βήμα μετά από χρόνια θα είναι η επάνδρωση μεγαλύτερων drones μέσω των οποίων θα πραγματοποιούνται οι καθημερινές μας μετακινήσεις, ενώ οι δρόμοι θα επιστρωθούν – φυτευτούν και θα γίνουν πεζόδρομοι κ.λπ. ξέχασα όμως το ενδιάμεσο στάδιο…τα drones μεταφοράς προϊόντων όπως αυτό…νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο. (Υ.Γ. αν και υιοθετώ περισσότερο την υπόγεια επικοινωνία, με λεωφόρους κλπ μέσα σε τούνελ, που δεν προκαλούν αισθητικά προβλήματα, γενικευμένη άποψη που έχει διατυπωθεί επίσημα πριν χρόνια).