AMD RX 480: Η πρώτη VR ready κάρτα γραφικών με τιμή μόλις $199 [Video]

AMD-RX-480-GPU-1

Σειρά της AMD να πάρει το βήμα της Computex 2016 για να παρουσιάσει τους νέους επεξεργαστές της, αλλά και την πρώτη κάρτα γραφικών που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Polaris και προορίζεται για την εποχή της εικονικής πραγματικότητας με απίστευτα χαμηλό κόστος για τις δυνατότητες της.

amd_a12

Ξεκινώντας από τους επεξεργαστές, η 7η γενιά των APUs της AMD χωρίζεται στους low-end "Stoney Ridge" (dual-core) και στους high-end "Bristol Ridge" (quad-core). Η εταιρεία επιθυμεί και πάλι να ανταγωνιστεί την Intel στη σχέση τιμής/απόδοσης, ουσιαστικά συγκρίνοντας τα νέα APUs με τους Intel Core i3/i5 και όχι με τους high-end Intel Core i7. Όλα τα μοντέλα περιλαμβάνουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Radeon R2-R7 και υποστηρίζουν τα Virtual Super Resoultion, DirectX 12, AMD Eyefinity και AMD Dual Graphics.

Η AMD υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση έως 56% για τη CPU σε σύγκριση με την αρχιτεκτονική "Kaveri" του 2014, αλλά και βελτίωση έως 36% για τη GPU.

amd_2016_lineup

Σε ό,τι αφορά τη νέα σειρά καρτών γραφικών AMD RX που βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική Polaris (14nm FinFET), η αρχή γίνεται με την RX 480, η οποία είναι η πιο φθηνή VR-ready κάρτα γραφικών για υπολογιστές, με τιμή μόλις $199 για την έκδοση με 4GB GDDR5 VRAM. Διαθέτει 36 υπολογιστικές μονάδες και η απόδοση της ξεπερνά τα 5Gflops, καθώς επίσης υποδοχή HDMI 2.0a και 3x DisplayPort 1.3 με υποστήριξη AMD FreeSync.

Θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου και αργότερα θα δούμε έκδοση με 8GB DDR5 VRAM προφανώς σε μεγαλύτερη τιμή.

[AMD]

 

 

Loading