Ultrathins, η απάντηση της AMD στα Ultrabooks της Intel (;)

Acer Aspire S5 Side

Πριν από λίγες ημέρες μάθαμε για την πρόθεση της AMD να λανσάρει την τεχνολογία Lightning Bolt, για να ανταγωνιστεί την ακριβότερη Thunderbolt της Intel, αλλά νέες φήμες θέλουν την εταιρία να ετοιμάζεται για γενικότερο πόλεμο με τον μεγάλο ανταγωνιστή της, φέρνοντας στην αγορά τα Ultrathin laptops, κατ' αντιστοιχία με τα Ultrabooks.

Η AMD θα αντιγράψει και σε αυτή την περίπτωση τα βήματα της Intel, δηλαδή τα Ultrathins θα είναι laptops με εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ σχεδιασμό, αλλά θα προσφέρονται σε μικρότερη τιμή από τα Ultrabooks, με τη διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ $100-$200. Έτσι, αν το πλαφόν της Intel είναι τα $1000, τότε θα περιμένουμε τιμολογήση στα $800.

Φυσικά, για να χαρακτηρίζεται ένα laptop ως Ultrathin θα πρέπει να πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις και να χρησιμοποιεί κάποιον από τους επόμενης γενιάς επεξεργαστές AMD Trinity, οι οποίοι θα κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Digitimes, το πρώτο Ultrathin laptop θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο και θα ακολουθήσουν ακόμα 20 μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά κρατήστε μικρό καλάθι.

Όπως και να 'χει, δεν είναι απίθανό στην CES 2013 να "πήξουμε" από πληθώρα laptops και θα τίθεται το ερώτημα "Ultrathin ή Ultrabook", χωρίς κανείς να είναι σίγουρος ποιος από τους δύο (Intel ή AMD) κερδίζει...

Μέχρι τότε, δείτε στο παρακάτω video ένα πρωτότυπο υπολογιστή με επεξεργαστή AMD Trinity, από την CES 2012:


AMD Trinity CES Demo

[πηγή Techreport]
Loading