Αναδιπλούμενο MacBook 20.3'' το 2027;

Η Apple απουσιάζει αισθητά από την αγορά των αναδιπλούμενων συσκευών μέχρι στιγμής. Ωστόσο, όλοι αναμένουν ότι η εταιρεία θα μπει τελικά στο παιχνίδι, ώστε η Samsung να μην κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στην κατηγορία, τουλάχιστον στα smartphones. Σύμφωνα με τον περίφημο αναλυτή για θέματα της Apple, Ming-Chi Kuo, η εταιρεία θα εισέλθει πράγματι στην αγορά τελικά, αλλά με ένα αναδιπλούμενο MacBook αντί για iPhone ή iPad, το οποίο, ωστόσο, απέχει τουλάχιστον 3 χρόνια από το να βγει στην αγορά.

Ο Kuo δημοσίευσε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες του σχετικά με τα σχέδια της Apple στο X, δηλώνοντας ότι δέχεται ερωτήσεις από ανθρώπους σχετικά με το πότε η Apple θα παρουσιάσει ένα αναδιπλούμενο iPhone ή iPad. Σε απάντηση, λέει ότι το μόνο αναδιπλούμενο προϊόν στον προγραμματισμό της Apple είναι ένα αναδιπλούμενο MacBook 20,3 ιντσών, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το 2027. Αν και αυτό ακούγεται παράξενο δεδομένου του αναφερόμενου μεγέθους, το apple-foldable-macbook.jpg

Αν και η συσκευή φέρεται να είναι ένα MacBook, ακούγεται περισσότερο σαν η Apple να σχεδιάζει ένα υπερμεγέθες iPad. Αυτοί οι αναδιπλούμενοι φορητοί υπολογιστές είναι σαν δύο ενωμένα tablet, όπως το Lenovo Yoga Book 9i. Ωστόσο, δεδομένου ότι πρόκειται για την Apple, η εταιρεία μπορεί να έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό της. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν παραδοσιακά σαν υπερμεγέθη tablet, οπότε συνήθως δεν διαθέτουν ενσωματωμένο πληκτρολόγιο. Αν η Apple προσθέσει πληκτρολόγιο σε ένα αναδιπλούμενο laptop, θα είναι το πρώτο του είδους του, αν και θα υποθέσουμε ότι χρησιμοποιεί ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο με Bluetooth, ώστε να μπορεί να στηριχθεί σαν βιβλίο.

Είναι επίσης πιθανό ο Kuo να κάνει λάθος σχετικά με το ότι αυτό το προϊόν βρίσκεται σε εξέλιξη, ή αν είναι, να είναι κάτι που η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει. Το 2021, είπε στους επενδυτές ότι η Apple θα έφερνε στην αγορά το αναδιπλούμενο iPhone το 2023, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Τούτου λεχθέντος, υπήρξε πολύ ακριβής στο παρελθόν και η Apple έχει επίσης ήδη κατοχυρώσει μια πατέντα για ένα αρθρωτό MacBook που έχει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με αυτό που θα μπορούσε να είναι ένας μεγάλος, αναδιπλούμενος φορητός υπολογιστής. Η πατέντα αναφέρει ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να αγοράζουν την οθόνη, το πληκτρολόγιο και άλλες συσκευές ξεχωριστά, ενώ στη συνέχεια θα τα συνδέουν όλα μαγνητικά με την τεχνολογία MagSafe.

Επιπλέον, ο Mark Gurman του Bloomberg δήλωσε πρόσφατα ότι το πρώτο αναδιπλούμενο της Apple δεν θα είναι ένα iPhone αλλά μάλλον μια "μεγάλη συσκευή". Ίσως τελικά να υπάρχει ψωμί σε αυτές τις φήμες.

Loading