Android 8.0 Oreo: Αποκαλύφθηκε η ονομασία της νέας έκδοσης [Update]

Όπως αναμενόταν, η Google αποκάλυψε πριν από λίγο την ονομασία του Android O και αυτή δεν είναι άλλη από την αναμενόμενη: Android 8.0 Oreo. Η εταιρεία συνεργάζεται ξανά με μεγάλη σοκολατοβιομηχανία, μετά το Android 4.4 KitKat, και δηλώνει ότι είναι ασφαλέστερο, εξυπνότερο, ισχυρότερο και πιο γλυκό από ποτέ.

Πέραν της αποκάλυψης του ονόματος και του αγάλματος στα κεντρικά της εταιρείας, δεν έγινε γνωστή καμία άλλη πληροφορία σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας και τις συσκευές που θα το λάβουν. Θα περιμένουμε, βέβαια, σχετικές ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ώρες-ημέρες.

Update: Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ. Η Google δημοσίευσε σχεδόν άμεσα στο επίσημο blog της ότι έχει ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές με διάφορους παρόχους για την διανομή του Android 8.0 Oreo στα Pixel, Pixel XL, Nexus 5X και Nexus 6P, ενώ σειρά θα πάρουν τα Pixel C και Nexus Player. Παράλληλα αναφέρει ότι συνεργάζεται με τους άλλους κατασκευαστές όπως Essential, General Mobile, HMD Global, Huawei, HTC, Kyocera, LG, Motorola, Samsung, Sony και Sharp για τα αντίστοιχα updates των συσκευών τους.

Μπορείτε να μάθετε τα πάντα για το Android 8.0 Oreo στην επίσημη ιστοσελίδα της νέας έκδοσης android.com/oreo.

Android 8.0 Oreo – Νέα χαρακτηριστικά

  • Μεγαλύτερος έλεγχος των διαδικασιών που εκτελούνται στο παρασκήνιο (background) για εξοικονόμηση data και μπαταρίας.
  • Νέο σύστημα ειδοποιήσεων με δυνατότητα κατηγοριοποίησης για λήψη ενημερώσεων διαφορετικού τύπου ανάλογα με την τοποθεσία ή την θεματολογία. Επιπλέον, θα προσφέρεται η δυνατότητα αναβολής (snooze) στη λήψη ειδοποιήσεων ξεχωριστά για κάθε εφαρμογή και με ρύθμιση συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.
  • Δυνατότητα ενσωμάτωσης φόρμας αυτόματης συμπλήρωσης στοιχείων για τους developers μέσα στις εφαρμογές τους.
  • Υποστήριξη λειτουργίας Picture-in-Picture με δυνατότητα ρύθμισης της αναλογίας εικόνας, του μεγέθους και των αλληλεπιδράσεων.
  • Υποστήριξη πολλαπλών οθονών (multi-display)
  • Δυνατότητα ρύθμισης της χρωματικής γκάμας ακόμη και μέσα στις εφαρμογές (DCI-P3 και άλλες)
  • Υποστήριξη των audio codecs Bluetooth LDAC και aptX σε συνεργασία με τη Sony.
  • Υποστήριξη του πρωτοκόλλου Wi-Fi Aware για επικοινωνία μεταξύ των συσκευών χωρίς να χρειάζεται σύνδεση στο Internet
  • Δυνατότητα ενσωμάτωσης animations στα εικονίδια του συστήματος και των εφαρμογών (Adaptive Icons)
  • Νέο ConnectionService API για επικοινωνία των third-party εφαρμογών με συστήματα διαφορετικού περιβάλλοντος χρήσης, όπως το Android Auto

[Google]

Loading