Android Auto vs Apple CarPlay: Η μάχη για το αυτοκίνητο σε συγκριτικό video

android_auto_vs_apple_carplay

Η επόμενη μεγάλη μάχη μεταξύ Android και iOS θα γίνει για το ποιος θα επικρατήσει στον χώρο του αυτοκινήτου, αφού Google και Apple εργάζονται πυρετωδώς για την ανάπτυξη των Android Auto και Apple CarPlay αντίστοιχα. Μέχρι σήμερα ό,τι γνωρίζουμε προέρχεται από τις παρουσιάσεις των δύο εταιρειών (γεμάτες υποσχέσεις) και videos πρώιμων εκδόσεων, αλλά η ιστοσελίδα 9to5Mac είχε την ευκαιρία να συγκρίνει τα δύο λειτουργικά συστήματα σε ένα νέο Hyundai Sonata (κυκλοφορεί το 2015) που έχει τη δυνατότητα να τα τρέχει ταυτόχρονα.

Όπως θα δείτε και στο video, τα δύο συστήματα διαφέρουν εξαρχής στην homescreen. Το Apple CarPlay διαθέτει την γνώριμη λίστα εικονιδίων, ενώ το Android Auto έχει ως κεντρικό σημείο την υπηρεσία Google Now. Πάντως, οι ομοιότητες είναι πολλές και ο βασικός τρόπος χρήσης είναι ο ίδιος.

Ο χρήστης συνδέει τη συσκευή του με ένα κλασικό καλώδιο φόρτισης και αυτόματα εμφανίζεται η προαναφερθείσα homescreen στην οθόνη του αυτοκινήτου, απ' όπου μπορεί να διαβάζει ειδοποιήσεις, να πραγματοποιεί κλήσεις, να απαντά σε γραπτά μηνύματα και να λαμβάνει οδηγίες πλοήγησης. Όλες οι λειτουργίες είναι προσβάσιμες με φωνητικές εντολές για να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

 [via]

Loading