Χειρότερο από ποτέ το Android fragmentation, ελάχιστες οι συσκευές που τρέχουν την τελευταία έκδοση Android Jelly Bean

android-fragmentation

Η κατάσταση για τους χρήστες Android συσκευών δείχνει να είναι χειρότερη από ποτέ όσον αφορά το fragmentation, με τη Google και τις κατασκευάστριες εταιρείες να παρέχουν στις συσκευές ελάχιστη υποστήριξη στις αναβαθμίσεις του δημοφιλέστερου mobile λειτουργικού.

android_fragmentation

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η OpenSignal, το Android fragmentation έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Από τις 682.000 συσκευές που εξετάστηκαν, το 34.1% έτρεχε Android 2.3.3-2.3.7 Gingerbread (έκδοση του λειτουργικού ηλικίας 2 χρόνων), ενώ από το 37.9% αυτών που είχαν Android Jelly Bean, η συντριπτική πλειοψηφία (32.3%) έτρεχε Android 4.1.x και όχι την τελευταία έκδοση Android 4.2.x.

android_vs_ios_fragmentation

Το πρόβλημα γίνεται περισσότερο αντιληπτό σε μια απλή σύγκριση με το ανταγωνιστικό iOS, όπου το 95% των συσκευών διαθέτει την τελευταία έκδοση iOS 6.

Ένας από τους λόγους που οι περισσότερες Android συσκευές είναι δύσκολο να υποστηρίξουν τις τελευταίες εκδόσεις του Android είναι ότι αυτή τη στιγμή στην αγορά διατίθεται τεράστια ποικιλία σε smartphones και tablets με πολλά και διάφορα μεγέθη οθονών αλλά και δυνατότητες. Έτσι, παρόλο που οι καταναλωτές έχουν στη διάθεση τους πολλές επιλογές, το ίδιο ευχαριστημένοι δεν είναι και οι developers, οι εφαρμογές των οποίων δε διατίθενται παρά μόνο σε μια μικρή μερίδα των συσκευών.

[via]

This entry was posted in Android, Mobiles and tagged . Bookmark the permalink.
 • ανδρ

  Τι είναι το φραγκμεντέισον; Ο κατακερματισμός; Ο θρυμματισμός; Η πολυδιάσπαση; Στα ελληνικά δεν μπορείτε να τα γράφετε; Αν ξέραμε καλά αγγλικά θα διαβάζαμε απ’ ευθείας την πηγή.

 • jonjon

  Το οποίο τρέχει σε 5000 διαφορετικές συσκευές ενώ το ios σε 5

 • Theodora Konstantope

  δεν υπάρχει ακριβής μονολεκτική μετάφραση στα ελληνικά. αν διαβάσεις την πρώτη παράγραφο του κειμένου θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.

 • Dimitris

  Είπε ο συνεργάτης του iPhonehellas!

 • Dimitris

  Κατακερματισμός είναι η μετάφραση στα ελληνικά. Θεωρώ πως αν είχες τεχνολογική κατάρτηση θα το γνωριζες! Μαλλον έχεις Mac 😛

 • kwstas

  Θεοδώρα δεν είσαι developer, και αυτό κάνει μπαμ από χιλιόμετρα.
  Δεν είναι κακό να μην είσαι developer, το κακό είναι να πιάνεις να μιλάς για θέματα που δεν γνωρίζεις, και στην συγκεκριμένη περίπτωση ένα θέμα που αφορά καθαρά τους developers.
  Αν θες να εξετάσεις το πόσο φανταστικό είναι το Android, που έχει τόσες διαφορετικές συσκευές, κάντο. Αλλά από την στιγμή που μιλάς για το “πρόβλημα” του fragmentation θα πρέπει να ξέρεις τους λόγους (και κατά πόσον) είναι πρόβλημα για τους developers.
  Προφανώς είσαι ανίκανη για κάτι τέτοιο, οπότε μην πιάνεις τέτοια θέματα. Πιάσε θέματα που γνωρίζεις.

 • kVel

  …Είπε ο δημήτρης με την τεχνολογική κατάρτηση… Σίγουρα δεν έχεις ιδέα από mac… Μήπως να σου πει και συγγνώμη που δεν ήξερε ακριβώς τι σημαίνει?

 • nefelim

  Μάλιστα. Έγω έχω ένα htc magic του 2009. Εαν κάποιος απο εσάς καταφερει να μου το αναβαθμισει, θα είμαι ευγνώμων. Έλεος.

 • nefelim

  δε βαριέσαι, αυτά ειναι κατ ευθείαν απο τα “λαμπορατόρια” του εξωτερικού/

 • Angelo7v

  Καταρχάς ελάχιστοι με android τρέχουν το λογισμικο της κάθε εταιρίας του smartphone στο pc τους πχ kies->samsung. Οπότε και να υπάρχει update δεν το γνωρίζουν. Τα IOS χωρίς το itunes δεν δουλεύουν σε pc, οπότε σου βγάζει και τα firmware update…

 • Χρήστος

  δεν το έχεις κορίτσι μου, δεν το έχεις…