Android Instant Apps: Σύντομα θα χρησιμοποιείς εφαρμογές χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση [Video]

android_instant_articles

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εξαγγελίες της Google στο συνέδριο Google I/O 2016 ήταν οι Android Instant Apps, ουσιαστικά ένα νέο εργαλείο για τους developers που θα τους επιτρέπει να μετατρέψουν τις εφαρμογές τους σε web links (τρόπος του λέγειν) έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να τις χρησιμοποιούν χωρίς να χρειάζεται πρώτα να τις εγκαταστήσουν στις συσκευές τους.

Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να σας στείλει ένα link για κάποιο προϊόν που βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα ενός καταστήματος. Πατώντας στο link θα μπορείτε να δείτε το προϊόν μέσα από την επίσημη εφαρμογή του καταστήματος χωρίς να χρειαστεί να την εγκαταστήσετε. Το λειτουργικό σύστημα θα "διαβάσει" αυτομάτως μόνο τα απαραίτητα κομμάτια του κώδικα της εφαρμογής που απαιτούνται για να δείτε το συγκεκριμένο προϊόν.

Android-Instant-Apps

Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες που αφορούν τον προγραμματισμό (οι πιο καταρτισμένοι μπορείτε να εμβαθύνετε από εδώ), αλλά σε γενικές γραμμές καταλαβαίνουμε ότι ο κώδικας της εφαρμογής θα πρέπει να είναι γραμμένος σε διάφορα modules, έτσι ώστε το Android OS να μπορεί να ξεχωρίζει συγκεκριμένα κομμάτια.

Η Google έχει κλείσει ήδη συμφωνίες με αρκετούς συνεργάτες και εταιρείες για να εξελίξει τις Instant Apps (π.χ. B&H Photo, Medium, BuzzFeed) και πιθανότατα θα δούμε τη νέα λειτουργία πριν το τέλος του έτους. Να σημειωθεί, επίσης, ότι θα υποστηρίζεται και από παλαιότερες εκδόσεις του Android OS και συγκεκριμένα από την 4.1 Jelly Bean.

Loading