Android M: Το βάρος στην αυτονομία και τη διαχείριση της μνήμης RAM

android-macadamia-nut-cookie

Όσο πλησιάζουν οι ημέρες για την παρουσίαση του Android M (εσωτερική ονομασία Macademia Nut Cookie), έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες σχετικές με τα όσα νέα θα φέρει η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Ήδη έχουμε δει screenshots από την εφαρμογή Google Photos και τώρα η ιστοσελίδα Android Police επικαλείται έγκυρες πηγές που κάνουν λόγο για επανεξέταση του θέματος της αυτονομίας και της κατανάλωσης μνήμης RAM.

Σχετικά με το θέμα της αυτονομίας, οι μηχανικοί της Google αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν την απόδοση ελαχιστοποιώντας τα location check-ins, μειώνοντας τη δραστηριότητα εφαρμογών όταν η οθόνη είναι κλειστή και ρυθμίζοντας καλύτερα τη διαχείριση της μνήμης RAM. Βέβαια, υποτίθεται ότι όλα αυτά είχαν διορθωθεί στο Android Lollipop και τα διάφορα updates που ακολούθησαν χάριν σε προσθήκες όπως Project Volta και JobScheduler, ωστόσο, μέχρι και σήμερα παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα ακόμη και στις flagship συσκευές (Nexus 6, Nexus 9).

Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες στο Google I/O 2015, όπου πιθανότατα θα μοιραστεί preview έκδοση στους developers, ενώ η τελική αναμένεται το φθινόπωρο μαζί με τις νέες συσκευές Nexus από Huawei και LG.

[via]

Loading