Αndroid: Τεράστια αύξηση στο malware τον τελευταίο χρόνο

Android Malware

Τεράστια αύξηση της τάξης του 700% σημειώθηκε τη φετινή χρονιά στα κακόβουλα λογισμικά για κινητά τηλέφωνα και tablets σε σχέση με πέρυσι σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας McAfee. Από αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 85% προοριζόταν για συσκευές Android.

Μόνο κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, η McAfee εντόπισε 2.7 εκατομμύρια νέες ιστοσελίδες που είτε ήταν προσβεβλημένες είτε δημιουργήθηκαν αποκλειστικά και μόνο για τη διανομή malware σε mobile συσκευές.

Μεγάλη έκπληξη προκαλεί όχι η προτίμηση των δημιουργών κακόβουλου λογισμικού στο Android αλλά το γεγονός ότι η Google δεν έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να περιορίσει το πρόβλημα. Αξίζει μόνο να σημειώσουμε ότι το Bouncer, το software της εταιρείας που υποτίθεται ότι προστατεύει τους χρήστες από τέτοιου είδους απειλές, σκανάρει μόνο τις εφαρμογές του Google Play και όχι των υπολοίπων ανεπίσημων καταστημάτων, ενώ πολύ συχνές είναι και οι περιπτώσεις που δε λειτουργεί αποτελεσματικά.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε στο παραπάνω σχεδιάγραμμα, δεύτερο στην κατάταξη των λειτουργικών συστημάτων με τα μεγαλύτερα ποσοστά malware μετά το Android έρχεται το Symbian της Nokia ενώ το iOS απουσιάζει τελείως.

[via Venturebeat]

Loading