Android: Ειδοποιήσεις για πρόσφατα συνδεδεμένες συσκευές

Google-Play-Store-notifications

Μετά την ενσωμάτωση των λειτουργιών 2-Step Verification και Single Sign-On, η  Google προχωράει σε μία ακόμη κίνηση προκειμένου να προστατεύσει τους χρήστες που συνδέονται με τους λογαριασμούς τους σε πολλαπλές συσκευές.

Σήμερα λοιπόν η Google ανακοινώνει μία νέα λειτουργία ασφαλείας που ειδοποιεί τους χρήστες Android για διάφορα συμβάντα ασφαλείας που αφορούν το λογαριασμό τους, σε πραγματικό χρόνο: Ειδοποιήσεις (Notifications) για πρόσφατα συνδεδεμένες συσκευές.

Πως λειτουργεί;

Android notification for newly added device

Όταν οι χρήστες προσθέσουν μια νέα συσκευή στο λογαριασμό τους, θα δεχτούν μία ειδοποίηση (notification) μέσω της οποίας θα ενημερωθούν σχετικά με την συσκευή που προστέθηκε στο λογαριασμό τους.

Αν η δραστηριότητα φαίνεται ύποπτη, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να ελέγξει την κίνηση (Review Account Activity) ώστε να ενημερωθεί περαιτέρω σχετικά με την συσκευή που προστέθηκε, από ποια τοποθεσία προστέθηκε και άλλες σημαντικές πληροφορίες. Αν η δραστηριότητα είναι φυσιολογική, ο χρήστης μπορεί να την απορρίψει όπως οποιαδήποτε άλλη ειδοποίηση.

Google-Account-notification

Η Goole δηλώνει πως με τις ειδοποιήσεις (notifications) του Android, οι χρήστες έχουν έως και τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να εξετάσουν την παρεχόμενη πληροφορία σε σχέση με τις κλασικές ειδοποιήσεις μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Loading