52% μερίδιο αγοράς για το Android OS στις ΗΠΑ, ακολουθεί το iOS με 33%

Η νέα τριμηνιαία ανάλυση της ComScore αναδεικνύει για ακόμα μία φορά το Android ως το mobile λειτουργικό σύστημα με το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των ΗΠΑ (αύξηση από 50.8% σε 52.2%), αλλά και το iOS δεν πάει πίσω, μιας και παρουσιάζει επίσης αύξηση από 31.4% σε 33.4%.

ComScore July 2012 US Market Share

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο αντίπαλοι συνεχίζουν να "κλέβουν" ποσοστά από τις υπόλοιπες δυνάμεις, και αν για τα BlackBerry και Symbian ήταν κάτι αναμενόμενο, τότε σίγουρα προκαλεί εντύπωση (και προβληματισμό) η πτωτική τάση του Windows Phone, με το ελαφρυντικό βέβαια ότι ακόμη δεν έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα Windows Phone 8 smartphones.

Σε ό,τι αφορά τους κατασκευαστές, η Samsung διατήρησε την πρωτιά, ακολουθούμενη από τις LG, Apple, Motorola και HTC, αλλά μόνο οι Apple και HTC παρουσίασαν αύξηση στους χρήστες τους.

ComScore July 2012 US Market Share Companies

Πάντως, θα δούμε σίγουρα αλλαγμένα τα ποσοστά για το τρίμηνο που τελειώνει τον Οκτώβριο, μιας και θα μετρήσουν σημαντικά οι πωλήσεις του Samsung Galaxy S III, τόσο για την εταιρεία όσο και για το λειτουργικό σύστημα Android, ενώ στο τρίμηνο που θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο θα έχουμε καλή εικόνα για το πως υποδέχτηκαν οι καταναλωτές το νέο iPhone και τα πρώτα Windows Phone 8 smartphones.

[via Engadget]

Loading