Το Android OS ξεπέρασε για πρώτη φορά το Windows OS για τις επισκέψεις στο Internet

Με το Android OS να είναι πλέον εγκατεστημένο σε εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως, ήταν αναμενόμενο ότι κάποτε θα φτάναμε στη σημερινή ανακοίνωση από την StatCounter. Η γνωστή εταιρεία αναλύσεων παρουσίασε νέα στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Android OS έχει περάσει πλέον στην πρώτη θέση των λειτουργικών συστημάτων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις επισκέψεις στο Internet.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάρτιο η συνολική επισκεψιμότητα στο Internet έγινε από συσκευές Android κατά 37.93%, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι συσκευές με Windows σε ποσοστό 37.91%. Το γεγονός ότι το Android OS ξεπέρασε το Windows OS είναι εντυπωσιακό αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το 2012 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις στο 2.4%.

Όπως αναφέρει ο CEO της StatCounter, Aodhan Cullen,

“Είναι ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της τεχνολογίας και το τέλος μιας εποχής. Σηματοδοτεί το τέλος της παγκόσμιας κυριαρχίας της Microsoft που κρατούσε από τη δεκαετία του 80′”

Κρατήστε, ωστόσο, ότι το ποσοστό αφορά συνολικά κάθε είδους συσκευή (desktops, laptops, smartphones, tablets κλπ.), διότι καθαρά στην κατηγορία των desktops εξακολουθεί να προηγείται η Microsoft με ποσοστό 84%.

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Android, Internet, Misc, Windows. Bookmark the permalink.
 • ubuntupanther

  To desktop δεν έχει την σημασία που είχε αλλά σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι το Android θα το κατακτήσει κι αυτό σε λίγα χρόνια.
  Οι νέες εκδόσεις του θα είναι πιο φιλικές για τέτοια χρήση άλλωστε και η συνδυασμένη επίθεση του remix os, των chromebooks που τρέχουν Android apps και των νέων εκδόσεων του Android που θα αξιοποιούν desktop λειτουργίες θα είναι συντριπτική.
  Με μια έννοια ζούμε την εκδίκηση του Linux.

 • raceableability

  Linux ναι φιλε, αλλά με windows GUI..
  Πάντα τα windows, θα ειναι ενα βημα μπροστά..κι ας ειμαι android fun!

 • Stephanos Papanikolopoulos

  windows GUI? Τι σχέση έχει το GUI του android με κάποια ιδέα αποκλειστική στα windows? Τα windows ένα βήμα μπροστά; LOL. Όπως με τα virtual desktops που υπάρχουν στο Linux από την δεκαετία του 90 και μπήκαν τώρα στα windows?