Στο μέλλον ίσως δεν θα μπορείς να δεις την ισχύ του σήματος των Android smartphones έπειτα από αίτημα των παρόχων στη Google

Αρκετοί κάτοχοι συσκευών Android ίσως δεν γνωρίζετε από που μπορείτε να δείτε την ισχύ του σήματος της συσκευής σας τη δεδομένη χρονική στιγμή και στην τοποθεσία όπου βρίσκεστε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι δύσκολο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε (στις περισσότερες συσκευές) στο μενού των Ρυθμίσεων -> Σχετικά με το τηλέφωνο -> Κατάσταση -> Δίκτυο και εκεί θα δείτε στην Ισχύ Σήματος έναν αριθμό σε μονάδες dBm (όσο πιο κοντά στο -50 dBm βρίσκεται ο αριθμός, τόσο το καλύτερο).

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελέγξετε αν είναι αληθινές οι εξαγγελίες του παρόχου σας για κάλυψη στην περιοχή σας και όχι μόνο. Παρόλα αυτά, αυτή η πληροφορία ίσως εκλείψει από τις μελλοντικές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Android, όπως αποκαλύφθηκε σε κομμάτι κώδικα του Android Open Source Project.

Φαίνεται ότι οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών έχουν ζητήσει από τη Google να αφαιρεθεί αυτή η πληροφορία και να εμφανίζεται μόνο κατ' επιλογήν του παρόχου και όχι του χρήστη, χωρίς όμως να επηρεάζεται το API που χρησιμοποιείται για να λαμβάνει αυτήν την πληροφορία (άρα οι third-party εφαρμογές θα μπορούν να την εμφανίζουν).

Δεν έχει γίνει γνωστό για ποιο λόγο πιέζουν οι πάροχοι προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά δεν είναι και δύσκολο να το φανταστεί κανείς...

[via]

Loading