Android Studio 2.0: Ταχύτερος emulator, λειτουργία Instant Run και πολλά άλλα για ανάπτυξη εφαρμογών Android

android_studio_wide

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την κυκλοφορία του Android Studio, η πρώτη επίσημη πλατφόρμα για τη δημιουργία εφαρμογών Android, και η Google προχώρησε σήμερα στα αποκαλυπτήρια της έκδοσης 2.0, η οποία φέρνει σημαντικές βελτιώσεις και είναι διαθέσιμη στο Canary channel για τους developers (η beta και η τελική έκδοση αναμένονται μέσα στο 2016).

Με το Android Studio 2.0 η Google υπόσχεται ότι οι developers θα γράφουν κώδικα σχεδόν 2 φορές πιο γρήγορα. Σε αυτό θα βοηθήσουν λειτουργίες όπως το Instant Run, το οποίο θα τους επιτρέπει να παρακολουθούν τις αλλαγές άμεσα στη συσκευή ή στον emulator. Την πρώτη φορά που θα πατήσουν "Run", το Android Studio θα εκτελέσει φυσιολογικά κάθε βήμα του κώδικα από την αρχή. Ωστόσο, αν ο developer πραγματοποιήσει αλλαγές στον κώδικα, τότε με ένα δεύτερο "Run" θα τις βλέπει άμεσα χωρίς να χρειάζεται εκ νέου "τρέξιμο" του κώδικα από την αρχή.

Επιπλέον, οι developers θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν και να δοκιμάζουν deep links απευθείας από το IDE (θυμίζουμε το indexing 100+ δισ. deep links από εφαρμογές Android στη μηχανή αναζήτηση της Google), ενώ θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τον νέο emulator που προσφέρει επίσης μεγαλύτερη ταχύτητα και νέο περιβάλλον χρήσης (λειτουργία drag-and-drop για APKs, μεταβολή μεγέθους του παραθύρου με μια κίνηση κλπ.).

Μπορείτε να δείτε όλες τις προσθήκες και να δοκιμάσετε το Android Studio 2.0 από εδώ. Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για Canary build και όχι για τελική έκδοση.

Loading