Νέο εξελιγμένο Android trojan, σχεδόν αδύνατο να διαγραφεί!

malware1

Η εταιρεία ασφαλείας Kaspersky κατάφερε να εντοπίσει μια νέα απειλή για Android (‘Backdoor.AndroidOS.Obad.a΄) περιγράφοντας την ως τον πιο εξελιγμένο ιό trojan που έχει κάνει την εμφάνιση του μέχρι σήμερα.

Το νέο trojan αποστέλει SMS σε αριθμούς υψηλής χρέωσης, κατεβάζει και εγκαθιστά επιπρόσθετο malware και στη συνέχεια το αποστέλει στις γύρω συσκευές μέσω Bluetooth. Από τη στιγμή που εισέρχεται σε μια συσκευή, προσπαθεί να αποκτήσει ρόλο Device Administrator και εκμεταλλευόμενο δεκάδες τρύπες ασφαλείας του Android είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί και να διαγραφεί.

Το μόνο ευχάριστο μέχρι στιγμής είναι ότι δεν είναι πολύ διαδεδομένο, αναλογώντας σε μόλις 0.15% του συνολικού malware για Android. Εκπρόσωποι της Kaspersky έχουν ενημερώσει ήδη τη Google και περιμένουν να αναλάβει σύντομα δράση. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

This entry was posted in Android, Mobiles and tagged . Bookmark the permalink.
 • Απαράδεκτη η Apple που δεν έχει φροντίσει και για τους χρήστες του iOS. Γιατί δλδ μόνο στο Android;

  Αλλά έτσι είναι, αν θέλεις κλειστό λογισμικό χάνεις τέτοιες ευκαιρίες.

 • Nikos Panagiotou

  Πως γίνεται ρε παιδί μου κι όλους τους ιούς του Android τους ανακαλύπτει η Kaspersky Labs, που όλως τυχαίως ανήκει στη Microsoft;

 • Dimitris

  Δεν κινδυνευουμε στην Eλλαδα για τα μηνυματα τουλαχιστον…ποτε δεν εχουμε καρτα σχεδον εξ αλλου 😛

 • Kostas G

  Δεν ισχύει ακριβώς αυτό. Απλά η Kaspersky συνεργάζεται με 10άδες security vendors, ΕΝΑΣ από τους οποίους τυχαίνει να είναι της Microsoft (Sybari).

 • Pingback: Νέο εξελιγμένο Android trojan, σχεδόν αδύνατο να διαγραφεί!()

 • Joekaterini

  Σόρρυ ρε παιδιά αλλά η πεποίθησή μου ήτανε πάντα παιδιάστικη αλλά την πιστεύω. και θα την πιστεύω για πάντα. Οι ίδιες οι Εταιρίες των Antivirus βγάζουνε τους ΙΟΥΣ… Ποτέ δέν αγόρασα Antivirus και ποτέ δέν θα το κάνω. Με λίγα λόγια σου “πουλάνε προστασία”. Ξέρω και ανθρώπους που το κάνουν αυτό στο δρόμο. Σπασμένο και πάλι σπασμένο. Αυτό φυσικά δέν σημαίνει ότι εκπροσωπώ την πειρατεία αλλά στα συγκεκριμένα Software… να με συνχωρείτε…