Andy Rubin: «Αρχικά φτιάξαμε το Android για κάμερες»

Android

Ο Andy Rubin, πρώην επικεφαλής του Android στην Google, απεκάλυψε κατά τη διάρκεια οικονομικής συνόδου κορυφής στο Τόκυο ότι το λειτουργικό σύστημα που σήμερα τροφοδοτεί την πλειοψηφία των φορητών συσκευών στον πλανήτη είχε σχεδιαστεί αρχικά για έξυπνες κάμερες.

«Η ίδια ακριβώς πλατφόρμα, το ίδιο λειτουργικό σύστημα που φτιάξαμε για κάμερες, αυτό έγινε το Android για κινητά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Rubin. H εταιρεία του Rubin αργότερα το 2005 εξαγοράστηκε από την Google με σχέδιο τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για κάμερες με δυνατότητα αποθήκευσης των φωτογραφιών online.

Ωστόσο, η ανάπτυξη στις ψηφιακές κάμερες είχε ήδη αρχίσει να επιβραδύνει, οπότε ο κορμός της επιχείρησης άλλαξε κατεύθυνση για να γίνει "open-source" διατηρώντας τον βασικό κώδικα, συμπεριλαμβανομένου και της Java, και αναπτύσσοντας mobile εκδόσεις για να ανταγωνιστεί αρχικά το Windows Mobile και BlackBerry και αργότερα το iPhone το 2007.

«Αποφασίσαμε ότι οι ψηφιακές κάμερες δεν ήταν αρκετά μεγάλη αγορά», δήλωσε ο Rubin. «Ανησυχούσα για την Microsoft και το Symbian, δεν ανησυχούσα για το iPhone ακόμα». Συνεχίζει λέγοντας: «Θέλαμε όσα περισσότερα τηλέφωνα με Android γινόταν. Οπότε, αντί να χρεώνουμε $99, $59 ή $69 το δώσαμε δωρεάν επειδή ξέραμε ότι η βιομηχανία ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητη για τις τιμές».

Όσον αφορά το μέλλον του στην Google ο Rubin ανέφερε ότι «μπορώ να εγγυηθώ ότι οτιδήποτε και να κάνω θα είναι κάτι που θα ικανοποιήσει τους καταναλωτές».

[via PCWorld]

Loading