Rovio: Δεν σκοπεύουμε να φέρουμε το Angry Birds Space στο Windows Phone...

Μία ημέρα μετά την κυκλοφορία του Angry Birds Space για PC, Mac, Android και iOS, η Rovio φέρνει άσχημα μαντάτα για τoυς κατόχους συσκευών Windows Phone, καθώς ανακοίνωσε ότι δε σκοπεύει να το μεταφέρει στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τουλάχιστον προς το παρόν, επειδή το κόστος είναι αρκετά μεγάλο.

Angry Birds Space

Σύμφωνα με τον Peter Vesterbacka, CEO της Rovio,

"Εάν ρίξετε μια ματιά στις ενεργοποιήσεις, τα iOS και Android OS είναι με διαφορά οι δημοφιλέστερες πλατφόρμες. Μπορεί να θέλουμε να έχουμε παρουσία σε όλες τις οθόνες, αλλά πρέπει να αναλογιστούμε και το κόστος μεταφοράς σε μικρότερου βεληνεκούς πλατφόρμες. Απαιτείται πολύ δουλειά για την υποστήριξη του παιχνιδιού από το Windows Phone, καθώς η εφαρμογή πρέπει να ξαναγραφτεί από την αρχή"

Η είδηση έρχεται μια ημέρα μετά τις πολύ θετικές εξελίξεις για το Windows Phone Marketplace, που παρουσιάζει σημαντική άνοδο, ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης και καλές κριτικές από τους developers, αλλά αποδεικνύεται ότι η Microsoft θα πρέπει να βελτιώσει αρκετά πράγματα αν θέλει να δει το Angry Birds Space στην πλατφόρμα της.

Βέβαια, οι κακές γλώσσες λένε ότι η Rovio αποφεύγει το Windows Phone, επειδή τα οικονομικά οφέλη ήταν πενιχρά σε σύγκριση με τις άλλες πλατφόρμες...

[πηγή Bloomberg]

 

Loading