Οι Anonymous επιτίθενται στην επίσημη ιστοσελίδα της F1

Οι Anonymous έριξαν την επίσημη ιστοσελίδα της Formula 1 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Μπαχρέιν. Η δημοφιλής ομάδα hackers προτρέπει τους οδηγούς να μην παρευρεθούν στον αγώνα και τους φίλους της F1 να μην τον παρακολουθήσουν ούτε από κοντά ούτε από την τηλεόραση τους.

Αυτή τη στιγμή η επίσημη ιστοσελίδα (formulaone.com)έχει επανέλθει στην κανονική λειτουργία της, αλλά η σελίδα F1-racers.net εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα:

"Χαιρετίσματα από τους Anonymous

Για περισσότερο από ένα χρόνο οι άνθρωποι του Μπαχρέιν έχουν παλέψει ενάντια στο καταπιεστικό καθεστώς του βασιλιά Χάμαντ μπιν Ισα Αλ Χαλίφα. Δολοφονούνται στους δρόμους, χτυπιούνται, βασανίζονται, δηλητηριάζονται με αέρια, απαγάγονται από την αστυνομία, βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να βανδαλίζονται και δέχονται δακρυγόνα στα ίδια τους τα σπίτια.

H κυβέρνηση επιμένει να αρνείται οποιαδήποτε ουσιαστική μεταρρύθμιση και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ωμές και βίαιες τακτικές για να καταπιέζει το λαό. Όχι μόνο θίγονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Για όλους αυτούς τους λόγους το F1 Grand Prix θα πρέπει να εκφράσει σθεναρά την αντίθεση του.

Το καθεστώς του Αλ Χαλίφα δήλωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πραγματικά πυρά εναντίον των διαδηλωτών κατά την προετοιμασία της διοργάνωσης. Οι συλλογικές τιμωρίες σε ολόκληρα χωριά για τη "διατήρηση της τάξης" έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ενταθούν ακόμα περισσότερο. Οι αρχές της F1 γνωρίζουν καλά την κατάσταση και παρόλα αυτά επέλεξαν τη διεξαγωγή των αγώνων στο Μπαχρέιν.

Επιπλέον, ζητάμε την άμεση απελευθέρωση του Abdulhadi Alkhawaja που τις τελευταίες 70 ημέρες βρίσκεται σε απεργία πείνας. Δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα και στην ουσία τιμωρείται επειδή υπερασπίστηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ελευθερώστε αυτόν και όλους τους πολιτικούς κρατούμενους του Μπαχρέιν. Λήξτε αυτό το μαρτύριο και σταματήστε τη χρήση δακρυγόνων στους πολίτες."

Διαβάστε το επίσημο δελτίο τύπου των Anonymous εδώ.

Loading