Οι Anonymous αποκαλύπτουν προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων Νεοναζί

Οι Anonymous φαίνεται να ξεκίνησαν δυναμικά τη νέα χρονιά επιτιθέμενοι αυτή τη φορά σε ομάδες Γερμανών Νεοναζί.

Η επιχείρηση κατά των Νεοναζί -γνωστή με την ονομασία 'Operation Blitzkrieg'- έχει ξεκινήσει από την αρχή της περσινής χρονιάς με μια σειρά DDoS επιθέσεων, ενώ τώρα η δημοφιλής ομάδα hackers αποφάσισε να πάρει δραστικότερα μέτρα.

Ανεβάζοντας μία νέα ιστοσελίδα ονόματι Nazileaks (τύπου Wikileaks), οι Anonymous έβγαλαν στη φόρα προσωπικά δεδομένα Νεοναζί, υποστηρικτών του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (NDP) και άλλων ακροδεξιών οργανώσεων. Τα δεδομένα αυτά αφορούν ονόματα, email και αριθμούς τηλεφώνων, ενώ ταυτόχρονα η ομάδα hackers φρόντισε να ρίξει δεκάδες ιστοσελίδες που σχετίζονται με τη δράση του NDP.

Μάλιστα, η λίστα των Νεοναζί δε σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με τη Γερμανία, περιλαμβάνοντας δεδομένα ανθρώπων και από άλλες χώρες όπως Αγγλία, Καναδά, Ιταλία και Βραζιλία.

Η στάση των Γερμανών στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι αρκετά επιφυλακτική, ώντας ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι σε θέματα ιδιωτικότητας. Η ενέργεια αυτή δείχνει να διχάζει την κοινή γνώμη της χώρας, με την πλειοψηφεία των Γερμανών πολιτών να θεωρεί ότι ο ρατσισμός των Νεοναζί θα πρέπει να εξαλειφθει με άλλα μέσα και όχι μέσα από την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μάλιστα πίσω από τη μάσκα της ανωνυμίας.

[πηγή dailymail]
Loading