AOC 90 Series: Η νέα σειρά επαγγελματικών οθονών με σχεδιασμό “3-πλευρών χωρίς πλαίσιο”

[Δ.Τ.]

Με τη νέα 90 Series, η εξειδικευμένη εταιρία οθονών Η/Υ AOC, ανακοινώνει πέντε νέα μοντέλα Pro-line. Οι οθόνες κυμαίνονται σε μεγέθη από 24 έως και 27 ίντσες, είναι εξοπλισμένες με προηγμένα IPS panels με ευρεία χρωματική γκάμα και απευθύνονται σε επιχειρήσεις και απαιτητικούς πελάτες. Οι χρήστες θα εκτιμήσουν τον κομψό σχεδιασμό 3-πλευρών χωρίς πλαίσιο για το απρόσκοπτο στήσιμο πολλαπλών οθονών. Τα χαρακτηριστικά της AOC για την προστασία των ματιών μειώνουν τη δυσφορία των χρηστών που εργάζονται πολλές ώρες και η υψηλή ενεργειακή απόδοση των οθονών συμβάλλει στη μείωση του κόστους και του αποτυπώματος του άνθρακα. Τρία από τα νέα μοντέλα διαθέτουν επίσης, μια εργονομική βάση που προσαρμόζεται εύκολα.

Έξυπνος και λειτουργικός σχεδιασμός

Οι πέντε νέες οθόνες διευρύνουν την επαγγελματική γκάμα της AOC και διατίθενται σε δύο μεγέθη: στις 24 ίντσες με τα μοντέλα I2490VXQ και I2490PXQU και στις 27 ίντσες, με τα μοντέλα I2790VQ, I2790PQU και Q2790PQU. Ο σχεδιασμός των 3-πλευρών χωρίς πλαίσιο και το κομψό γυαλιστερό γκρι φινίρισμα της βάσης, προσδίδουν μια φρεσκάδα στους συμβατικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών. Τα σχεδόν αόρατα πλαίσια των τριών πλευρών, καθιστούν αυτά τα μοντέλα ιδανικά για το απρόσκοπτο στήσιμο πολλαπλών οθονών. Δύο ή και περισσότερες οθόνες τοποθετημένες η μία δίπλα στην άλλη, ανανεώνουν το χώρο εργασίας και μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας. Τα πιο προσιτά μοντέλα I2490VXQ και I2790VQ, είναι εξοπλισμένα με μια πιο απλή βάση, ενώ τα I2490PXQU, I2790PQU και Q2790PQU διαθέτουν μια εργονομικά ρυθμιζόμενη βάση που μπορεί να αποκολληθεί εύκολα, χωρίς κατσαβίδι. Ένα εύρος επιλογών που περιλαμβάνουν τη ρύθμιση του ύψους έως 130 χιλ., την κλίση στις -5°/+25°, την περιστροφής στις 165°/+165° και την κάθετη περιστροφή 90°, εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο άνεσης στην εργασία, προσαρμοσμένο στις ατομικές ανάγκες του χρήστη.

Εξαιρετικές εικόνες από διαφορετικές πηγές

Όλα τα μοντέλα της 90 Series χρησιμοποιούν προηγμένα IPS panels για ευρείες γωνίες θέασης και υψηλή ακρίβεια χρωμάτων. Με κάλυψη 100% του χώρου των χρωμάτων sRGB και 90% NTSC, οι συγκεκριμένες οθόνες προσφέρουν ακριβή χρώματα, σε οποιαδήποτε οπτική γωνία (έως και 78°). Το μοντέλο-ναυαρχίδα Q2790PQU διαθέτει QHD panel (2560 x 1440 pixels), το οποίο μπορεί να αναπαράγει ταυτόχρονα τέσσερα βίντεο 720p. Τα άλλα τέσσερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με Full HD panels (1920 x 1080 pixels).

Ποικίλες επιλογές εισόδων, όπως το DisplayPort, το HDMI και το VGA επιτρέπουν τη σύνδεση διαφόρων πηγών εικόνας, για να μπορεί ο χρήστης να απολαμβάνει διαφορετικούς τύπους οπτικού περιεχομένου στο πάνελ υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, τα ενσωματωμένα ηχεία παρέχουν ήχο χωρίς εξωτερικά ηχεία και καλώδια, μειώνοντας την ακαταστασία στο γραφείο. Επίσης, τα μοντέλα PQU/PXQU διαθέτουν ένα USB 3.0 hub για τη γρήγορη και εύκολη σύνδεση περιφερειακών συσκευών, χωρίς να χρειάζεται να σκύψει ο χρήστης κάτω από το γραφείο για να φτάσει στον υπολογιστή.

Φιλικές για τα μάτια και το περιβάλλον

Για τους χρήστες που περνούν πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη, η 90 Series διαθέτει τη λειτουργία Low Blue Light, η οποία μειώνει το επιβλαβές μπλε φως μικρού μήκους κύματος. Επιπλέον, η λειτουργία Flicker-Free ρυθμίζει τη φωτεινότητα της οθόνης με ένα σύστημα συνεχούς ρεύματος (Direct Current) αντί για το Pulse Width Modulation (PWM), μειώνοντας την κόπωση και την ταλαιπωρία των ματιών.

Η φιλικότητα των νέων οθονών προς το περιβάλλον αποδεικνύεται επίσης με αρκετά πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης, όπως το Energy Star, το EPEAT και το TCO. Επιπλέον, το λογισμικό E-saver επιτρέπει στην οθόνη να αλλάξει σε προφίλ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, όταν ο χρήστης είναι μακριά, ενώ η λειτουργία Eco προσαρμόζει τις ρυθμίσεις της οθόνης σε διαφορετικούς τύπους περιεχομένου, όπως κείμενο, διαδίκτυο, παιχνίδια, ταινίες, αθλητικά. Άλλες βολικές λειτουργίες που βασίζονται στο λογισμικό,
περιλαμβάνουν το AOC Screen+ για τον εύκολο διαχωρισμό των οθονών σε διαφορετικούς πίνακες και το i-Menu, το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση στις ρυθμίσεις OSD με το ποντίκι.

Loading