Η AOC παρουσιάζει οθόνες Anti-Blue Light και Flicker FREE για την καλή υγεία των ματιών

aoc_abl_display

[Δ.Τ.]

Η AOC κατάφερε να μειώσει τις επιπτώσεις που επιφέρει η υπερβολική έκθεση σε οθόνη Η/Υ στη νέα γκάμα οθονών της. Έτσι οι νέες οθόνες 22'' και 24'' διαθέτουν τις καινοτόμες τεχνολογίες Anti-Blue Light και Flicker FREE. Καταπολεμώντας τις ανησυχίες για τυχόν επιπτώσεις στην υγεία, όπως η δημιουργία προβλημάτων στον αμφιβληστροειδή και την ωχρά κηλίδα, η τεχνολογία Anti-Blue Light της AOC μειώνει περισσότερο από 90% το επιβλαβές μπλε φως, χωρίς να επηρεάζεται η πιστότητα των χρωμάτων. Επιπλέον, η τεχνολογία Flicker FREE προστατεύει τους χρήστες από την κούραση των ματιών, η οποία δημιουργείται χωρίς να γίνεται αντιληπτή.


Μειώνοντας το μπλε φως, διατηρώντας τα πραγματικά χρώματα

Σύμφωνα με σημαντικό αριθμό στοιχείων, η υπερβολική έκθεση στο μπλε φως των συσκευών προβολής προκαλεί προβλήματα στον αμφιβληστροειδή, τα οποία συνδέονται άμεσα με τη διαμόρφωση της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας είναι φθορά ή πλήρη απώλεια της κεντρικής όρασης. Προηγούμενες προσπάθειες για μείωση του επιβλαβές μπλε φωτός περιορίζονταν ως επί των πλείστον στο λογισμικό καθώς και στον αποκλεισμό του μπλε φωτός μέσω μηχανισμών φίλτρου, όπως τα ειδικά γυαλιά ή το γυάλινο κάλυμμα μπροστά από τις οθόνες. Ως αποτέλεσμα οι χρήστες αποδέχονταν τις αρνητικές επιπτώσεις στην πιστότητα των χρωμάτων. Τα νέα Anti-Blue Light μοντέλα της AOC, E2276VWM6 AOC και E2476VWM6, βασίζονται σε μια ειδική τεχνολογία LED η οποία μετατοπίζει την κορυφή μήκους κύματος από το επιβλαβές 450 nm στο ασφαλέστερο 460 nm. Έτσι μειώνεται περισσότερο από 90% το επιβλαβές μπλε φως και παράλληλα εξασφαλίζεται η σωστή ποσότητα μπλε φωτός για την ακριβή αναπαραγωγή των χρωμάτων.

Καλύτερη υγεία ματιών με το Flicker FREE

Η καλή υγεία του χρήστη είναι μια πρόκληση που η εταιρία οθονών AOC λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη. Για αυτό παράλληλα με την πρωτοποριακή τεχνολογία Anti-Blue Light , τα νέα μοντέλα της AOC E2276VWM6 και E2476VWM6 διαθέτουν ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που εξασφαλίζει εμπειρία θέασης με μηδενικό τρεμόπαιγμα. Το τρεμόπαιγμα είναι ένα φαινόμενο που δημιουργείται όταν κατά τη διάρκεια ανανέωσης της LED οθόνης ρυθμίζονται τα επίπεδα φωτεινότητας. Γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει τα μάτια και να προκαλέσει, χωρίς ο χρήστης να το αντιληφθεί, κόπωση ματιών. Συνεπώς, η λειτουργία Flicker FREE βοηθά στη μείωση θεμάτων υγείας των ματιών που μπορεί να προκληθούν από το τρεμόπαιγμα της οθόνης.

Δημιουργώντας την τέλεια εμπειρία

Οι οθόνες E2276VWM6 και E2476VWM6 διαθέτουν μεγάλη ποικιλία χρήσιμων χαρακτηριστικών. Τα ιδιαίτερα ελαφριά μοντέλα, προσφέρουν ανάλυση 1920 x 1080 Full HD καθώς και ζωντανά, φωτεινά χρώματα. Διαθέτουν ακόμα, για τους λάτρεις του Android, υποδοχή HDMI με λειτουργία MHL 2.0 (Mobile High-Definition Link). Έτσι ο χρήστης μπορεί να προβάλλει απευθείας στη μεγάλη οθόνη 22” ή 24” περιεχόμενο από smartphone και tablet. Το πιο ενδιαφέρον στη λειτουργία MHL 2.0 είναι ότι με ένα μόνο καλώδιο, τα περιφερειακά επαναφορτίζονται ταυτόχρονα με την αναπαραγωγή ήχου, βίντεο, ή το σερφάρισμα στο διαδίκτυο. Επίσης τα δύο μοντέλα είναι ιδανικά για εργασία, για προβολή γρήγορων σκηνών δράσης και gaming καθώς διαθέτουν εξαιρετικά μικρούς χρόνους απόκρισης, μόλις 1 ms και 2 ms.

Η AOC προσφέρει 3 χρόνια εγγύηση με υπηρεσία επί τόπου αντικατάστασης και για τα δύο μοντέλα.

Οι οθόνες E2276VWM6 και E2476VWM6 με Anti-blue Light και Flicker FREE είναι διαθέσιμες στα καταστήματα με προτεινόμενη τιμή λιανικής €139 και €159 αντίστοιχα.

Loading