Νέες οθόνες από την AOC με μεγαλύτερη εργονομία για μείωση της κόπωσης

2436Pwa-front_liquid_design

Οι περισσότεροι χρήστες όταν επιλέγουν τη νέα τους οθόνη λαμβάνουν υπόψη πολύ λίγους παράγοντες. Παρ’ όλα αυτά, η τελευταία γενιά οθονών προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό χρήσιμων λειτουργιών: προστατεύει τα μάτια, την πλάτη και το λαιμό, ενώ προσφέρει μία εντελώς νέα οπτική εμπειρία. Επιπλέον, ενισχύει την παραγωγικότητα και την άνεση. Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις ενός ολοένα και πιο ψηφιοποιημένου τρόπου ζωής, η εξειδικευμένη εταιρία οθονών AOC λαμβάνει τις ανάγκες των χρηστών πολύ σοβαρά και προσφέρει ακόμα και στα μοντέλα με χαμηλότερο αξία πολλά από αυτά τα σημαντικά χαρακτηριστικά.

Μεγαλύτερη εργονομία και βελτιωμένη υγεία

Διασφαλίζοντας την παρουσία χρήσιμων εργονομικών χαρακτηριστικών στο χώρο εργασίας, οι εργοδότες βοηθούν το προσωπικό τους να αποδώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Μερικά από αυτά τα εργονομικά χαρακτηριστικά έχουν ως στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και την προστασία της υγείας των χρηστών μειώνοντας την κόπωση. Για αυτό το λόγο, πολλές από τις οθόνες που κατασκευάζει η AOC παρέχουν ευρύ φάσμα εργονομικής ευελιξίας στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η περιστροφή, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να περιστρέψει την οθόνη κατά 90°. Έτσι ο χρήστης αλλάζει εύκολα τη λειτουργία της οθόνης από landscape σε portrait. Όταν η οθόνη βρίσκεται σε κατακόρυφο προσανατολισμό κατά την επεξεργασία κειμένου, προβάλλεται μεγαλύτερο μήκος κειμένου μειώνοντας την ανάγκη για scroll μέσα σε κείμενα ή πίνακες.

Για την επίτευξη της σωστής γωνίας με στόχο την καλύτερη δυνατή θέαση, είναι χρήσιμη και η περιστροφή της οθόνης ώστε η γραμμής όρασης του χρήστη να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στην κάθετο της επιφάνειας της οθόνης. Η προσαρμοσμένη περιστροφή της οθόνης είναι ιδανική στην περίπτωση της ομαδικής εργασίας, όταν πολλοί χρήστες κοιτούν την ίδια οθόνη μαζί.

Ένα ακόμα χρήσιμο χαρακτηριστικό των οθονών που συμβάλλει στη μέγιστη άνεση και την αύξηση της παραγωγικότητας είναι η προσαρμοστικότητα του ατομικού ύψους έως και 130 χιλιοστά. Ρυθμίζοντας το ύψος της οθόνης, οι χρήστες μπορούν να την ευθυγραμμίσουν τέλεια ανάλογα με το ύψος τους και τις εργασιακές ή ατομικές ανάγκες τους, συμβάλλοντας στην αποφυγή προβλημάτων υγείας όπως πόνο στο λαιμό, την πλάτη, ή τον ώμο.

Τα εργονομικά χαρακτηριστικά αυτά, είναι ιδιαίτερα πρακτικά σε κοινόχρηστα περιβάλλοντα γραφείου που η προσαρμογή στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε χρήστη είναι απαραίτητη. Χρήσιμα είναι επιπλέον και στις γρήγορες παρουσιάσεις όταν ο χρήστης θέλει να μοιραστεί περιεχόμενο με συναδέλφους ή φίλους.

Η AOC εκτός των χρήσιμων εργονομικών πλεονεκτημάτων έχει ενσωματώσει σε δύο οθόνες της (E2276VWM6 και E2476VWM6) ένα ακόμα χαρακτηριστικό που προωθεί την καλή υγεία: το Anti-Blue Light. Μία τεχνολογία που μειώνει το επιβλαβές μπλε φως και στοχεύει στην αποφυγή της κόπωσης των ματιών.

Βελτιωμένη εμπειρία θέασης

Στις υψηλές απαιτήσεις των επαγγελματιών και των οικιακών χρηστών ανταποκρίνονται οι σημερινές εξελιγμένες οθόνες παρέχοντας προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης.

Με ανάλυση Ultra HD (3840 x 2160), περισσότερα από 8,29 εκατομμύρια pixels ισούνται τέσσερις φορές το πλήθος των pixel των Full HD panels. Κατά συνέπεια, το 4K προσφέρει στους θεατές μεγαλύτερη και πιο ζωντανή λεπτομέρεια από ποτέ.

Για την ομαλότητα της εικόνα εξίσου σημαντικός είναι και ο χρόνος απόκρισης των pixel μιας οθόνης. Όσο το μικρότερο χρόνο απόκρισης, τόσο το λιγότερη θαμπάδα στην κίνηση θα βιώσουν οι θεατές. Με ιδανικό χρόνο απόκρισης μικρότερο των 5 ms, οθόνες όπως η U2868PQU της AOC είναι τέλειες για εργασία, παρακολούθηση video ή παιχνίδια.

Μεγαλύτερη οθόνη για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Συντάκτες multimedia, αναλυτές της χρηματιστηριακής αγοράς ή λάτρεις του multitasking γνωρίζουν τα οφέλη των οθονών μεγαλύτερου μεγέθους. Μεγέθη οθονών 28" και άνω διασφαλίζουν την ελαχιστοποίηση του ατελείωτου scrolling ή της εναλλαγής διαφορετικών παραθύρων.

Για τους φανατικούς των ταινιών και του gaming τα πλεονεκτήματα των μεγαλύτερων οθονών είναι αυτονόητα. Οι λειτουργίες “picture-in-picture” και “picture-by-picture”, καθώς και το καινοτόμο λογισμικό Screen+ της AOC, που διαιρεί μια μεγάλη οθόνη σε έως τέσσερα παράθυρα και επιτρέπει την ταυτόχρονη προβολή εικόνας από διαφορετικές πηγές, είναι εξίσου αξιοσημείωτα. Συνεπώς όσο μεγαλύτερη η οθόνη, τόσο πιο κατάλληλη για multitasking. Ένα παράδειγμα οθόνης AOC που συνδυάζει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι η AOC U3477PQU, με μέγεθος 34" το μεγαλύτερο έως τώρα μοντέλο της εταιρίας.

Σύμφωνα με τον Thomas Schade, αντιπρόεδρο της AOC.

"Ακούμε από τους πελάτες μας ότι η πλήρης εργονομική ευελιξία, οι μεγαλύτερες οθόνες και τα χαρακτηριστικά που βοηθούν στην προστασία της υγείας των ματιών συμβάλλουν σε μια συναρπαστική εμπειρία ψυχαγωγίας, στην αύξηση της παραγωγικότητας, σε πιο ικανοποιημένους εργαζομένους καθώς και τη μείωση της κόπωσης και των απουσιών λόγω ασθένειας. Αυτό προϋποθέτει ωστόσο, να συνειδητοποιήσουν οι χρήστες πως υπάρχουν διαφορές μεταξύ των οθονών. Με άλλα λόγια, επενδύοντας σε μια οθόνη της AOC με την πολύ καλή σχέση τιμής – απόδοσης είναι μια επένδυση στην ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα"

Loading