Ανάπτυξη mobile εφαρμογών: Η απάντηση της Αμερικής στην ανεργία;


Μπορεί τα τελευταία χρόνια τα επίπεδα ανεργίας στη χώρα μας να κινούνται σε τραγικά υψηλά επίπεδα, στην Αμερική όμως η ανεργία υποχώρησε στο 8.3% για το μήνα Ιανουάριο με 243.000 νέες θέσεις εργασίας. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στη μείωση της ανεργίας φαίνεται να είναι η στροφή ολοένα και περισσότερων ανθρώπων στην ανάπτυξη  mobile εφαρμογών.

Σύμφωνα με ανάλυση της TechNet, από το 2007 -τη χρονιά που κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone- έχουν ανοίξει περίπου 466.000 νέες θέσεις εργασίας στην Αμερική συμπεριλαμβανομένων προγραμματιστών, σχεδιαστών, διαφημιστών, managers και άλλων επαγγελμάτων.

Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει θέσεις εργασίας σε μεγάλες εταιρείες όπως είναι οι Apple, Google, Facebook, Amazon, Zynga και Electronic Arts, ενώ οι εφαρμογές αφορούν λειτουργικά συστήματα όπως τα Android, iOS, BlackBerry και Windows Phone.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της South Mountain Economics, Michael Mandel, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας:

"H ανάπτυξη εφαρμογών μετρά μόλις τέσσερα χρόνια και για την ώρα τα πράγματα είναι εξαιρετικά ρευστά. Τόσο ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας όσο και οι τοποθεσίες τους αναμένεται να επεκταθούν ακόμη περισσότερο μέσα στα επόμενα χρόνια. Το σίγουρο είναι ότι η καινοτομία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και στην προκειμένη περίπτωση πάρα πολλές."

[πηγή technet]
Loading