Η Apple εξαγόρασε το Facetime.com, ετοιμάζει ανταγωνιστή του Skype;

Από τις πρώτες κινήσεις της Apple μετά την παρουσίαση του iPad 2 ήταν η αγορά του domain FaceTime.com, γεγονός που αποδεικνύει τη διάθεση της εταιρίας να επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητα της στο χώρο των video κλήσεων, λανσάροντας ίσως μια ανταγωνιστική υπηρεσία απέναντι στο Skype!

Το παζλ φαίνεται ότι συμπληρώνεται, αφού μετά την πρώτη παρουσίαση της λειτουργίας πέρυσι, αρχικά με το iPhone 4, πλέον υποστηρίζεται από τα iPod Touch, Macs και φυσικά από το iPad 2. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που οι πωλήσεις αυτών των προϊόντων έχουν εκτοξευθεί, είναι απόλυτα λογικό να δημιουργηθεί μια αυτόνομη υπηρεσία video chatting!

Η πρόκληση είναι σίγουρα μεγάλη για την Apple, αλλά δε πρέπει να ξεχνάμε ότι η Skype εκτός από την αδιαμφισβήτητα εδραιωμένη θέση της, προσφέρει την υπηρεσία της σε πολλαπλές πλατφόρμες, σε αντίθεση με το FaceTime που αφορά μόνο συσκευές iOS.

Η αγορά του domain έγινε με ταυτόχρονη εξαγορά της FaceTime Communications, η οποία πλέον μετονομάστηκε σε Actiance, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας.

[πηγή TUAW]
Loading