Η Apple καλείται να πληρώσει €13 δισ. για μη καταβληθέντες φόρους στην Ευρώπη! Διαβάστε τι πλήρωνε μέχρι σήμερα...

apple_pay

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αγνόησε τις απειλές των ΗΠΑ και προχώρησε πριν από λίγη ώρα σε μια επίσημη δήλωση που επιβεβαιώνει ότι θα απαιτήσει €13 δισ. από την Apple για μη καταβληθέντες φόρους στην Ιρλανδία! Συγκεκριμένα, η ΕΕ δηλώνει ότι η Ιρλανδία θα πρέπει να άρει την ειδική φορολογική μεταχείριση που προσφέρει συγκεκριμένα στην Apple και να ανακτήσει το προαναφερθέν ποσό της "παράνομης κρατικής βοήθειας".

Όπως αναφέρει η επίτροπος Margrethe Verstager,

"Τα κράτη-μέλη δεν μπορούν να προσφέρουν φορολογικά προνόμια σε επιλεγμένες εταιρείες, καθώς κάτι τέτοιο παραβιάζει τους κανόνες κρατικής ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έρευνα της ΕΕ κατέληξε ότι η Ιρλανδία παρέχει παράνομα φορολογικά προνόμια αποκλειστικά στην Apple, με αποτέλεσμα να πληρώνει σημαντικά λιγότερους φόρους σε σύγκριση με άλλες επιχειρήσεις εδώ και πολλά χρόνια. Λόγω αυτής της ειδικής μεταχείρισης, η Apple έφτασε σε σημείο να φορολογείται με μόλις 1% για τα κέρδη της στην Ευρώπη το 2003 και έπεσε σε 0.005% (!!) για το 2014"

Προφανώς έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια στο συγκεκριμένο ζήτημα όχι μόνο από την Apple (σιγά μη κάτσει με σταυρωμένα χέρια), μιας και η ΕΕ ετοιμάζει ανάλογα "ραβασάκια" για πολλές ακόμη εταιρείες των ΗΠΑ που επωφελούνται από ειδικές φορολογικές ελαφρύνσεις (π.χ. Alphabet - Google).

[via]

 

Loading