Apple Music: Δοκιμάζει λειτουργία μεταφοράς playlists από άλλες μουσικές υπηρεσίες

Η Apple δοκιμάζει μια νέα λειτουργία στην εφαρμογή της υπηρεσίας Apple Music για συσκευές Android, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν τη μουσική βιβλιοθήκη και τις playlists από άλλες μουσικές υπηρεσίες στο Apple Music. Η αρχική αναφορά αυτής της λειτουργίας έγινε στο Reddit από τον _22cm_ και επιβεβαιώθηκε από το MacRumors.

Τα screenshots που παρείχε ο _22cm_ δείχνουν το γενικό περιβάλλον χρήσης στα ιταλικά, αλλά η λειτουργία μεταφοράς εμφανίζεται στα αγγλικά στις ενότητες Library και Settings της εφαρμογής. Ωστόσο, η λειτουργία δεν δουλεύει ακόμα-, με τον _22cm_ δήλωσε ότι κολλάει όταν προσπαθεί να επιλέξει μια υπηρεσία.

Άλλοι χρήστες απάντησαν στην ανάρτηση στο Reddit, δηλώνοντας ότι δεν βλέπουν τη λειτουργία μεταφοράς στις beta που χρησιμοποιούν. Αυτό θα μπορούσε να υποδεικνύει ότι η Apple πραγματοποιεί δοκιμές A/B για να μετρήσει την απόδοση και τη χρηστικότητα, όπου ορισμένοι χρήστες beta βλέπουν τη λειτουργία και άλλοι όχι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο επίσημο σχόλιο από την εταιρεία, ούτε υπάρχει κάποια πληροφορία για αντίστοιχες δοκιμές στην εφαρμογή του Apple Music για συσκευές iOS.

Η λειτουργία φαίνεται ότι υλοποιείται σε συνεργασία με το SongShift. Η εφαρμογή SongShift είναι διαθέσιμη για το iOS για τη μεταφορά playlists από και προς το Apple Music σε άλλες υπηρεσίες, όπως το Spotify, το Tidal και το YouTube. Το SongShift είναι δωρεάν και φαίνεται πιθανό ότι η υλοποίηση του για το Apple Music θα είναι η βασική υποστήριξη μεταφοράς playlist που παρέχεται στη δωρεάν εφαρμογή. Μια έκδοση Pro του SongShift είναι διαθέσιμη ως συνδρομητική υπηρεσία επί πληρωμή με χαρακτηριστικά όπως η κοινή χρήση playlist μεταξύ υπηρεσιών, βελτιωμένη απόδοση, προσαρμοσμένα θέματα και πολλά άλλα.

[via]

Loading