Η Apple ετοιμάζεται να εξαγοράσει τη Netflix (;)

Φουντώνουν και πάλι οι φήμες περί εξαγοράς του Netflix από την Apple.

Η Apple διαθέτει πακτωλό μετρητών (περίπου 250 δισεκατομμύρια δολάρια) και χάρη στο νέο φορολογικό σχέδιο των Η.Π.Α. (βλ. GOP), μαθαίνουμε πως μέρος αυτών είναι έτοιμα προς επενδύσεις…. με τους αναλυτές να δείχνoυν προς εξαγορά του Netflix.

Ο Jim Suva και ο Asiya Merchant, αναλυτές της Citi Group, δηλώνουν πως υπάρχει περίπου 40% πιθανότητα για την εξαγορά του Netflix τώρα που ο Donald Trump έχει υπογράψει το νομοσχέδιο για το σαρωτικό φόρο του GOP. Όπως επισημαίνει το Business Insider, οι φορολογικές ελαφρύνσεις που οι εταιρείες θα λάβουν καθιστούν μια τόσο μεγάλη προσφορά πιο ελκυστική για μια εταιρεία όπως η Apple, η οποία έχει πολλά χρήματα για να επενδύσει.

Όχι μόνο αυτό, αλλά η ευκαιρία να επαναπατρίσει χρήματα που κρατούνται σε υπεράκτιους λογαριασμούς χωρίς να πληρώσει πρόσθετους φόρους σημαίνει ότι η Apple μπορεί να φέρει εύκολα πίσω τα χρήματα που απαιτούνται για την εξαγορά. Η Apple έχει στη διάθεσή της περίπου 250 δισεκατομμύρια δολάρια και οι Suva και Merchant εκτιμούν ότι θα χρειαστεί περίπου το ένα τρίτο αυτών για να αγοράσει το Netflix.

Η Amazon έχει τη δική της υπηρεσία στο Prime Video, ενώ τα Netflix και Hulu εξακολουθούν να κυριαρχούν στο χώρο των υπηρεσιών ροής περιεχομένου. Εντωμεταξύ, η πρόσφατη εξαγορά της 21st Century Fox από την Disney δίνει “δώρο” το 60% του Hulu και οι ισορροπίες αλλάζουν άρδην. Με την εξαγορά του Netflix, η Apple θα μπορούσε να θέσει γερές βάσεις για την μάχη που έπεται στο χώρο καθώς οι εξελίξεις την έχουν αφήσει πολύ πίσω σε σχέση με τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες streaming TV Movies / Shows.

[via iPhonehellas.gr]

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
This entry was posted in Apple, Misc and tagged . Bookmark the permalink.
  • Panagiotis Koundis

    Αν γίνει αυτό δεν ανανεώνω ξανά.. Πέρα από έναν φορτιστή που είχα αγοράσει (νομίζω του iphone 5) για το Nokia 720 που είχα αγορασμένο από Αγγλία, οπότε χρειαζόμουν φορτιστή με θύρα USB, δεν έχω δώσει cent σε αυτή την εταιρία!