H Apple ξεπερνά τη Nokia και ηγείται πλέον της αγοράς των smartphones

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά των Financial Times, η Apple ηγείται πλέον της παγκόσμιας αγοράς των smartphones, ξεπερνώντας μάλιστα και τη Nokia που γνώρισε απώλειες κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone το 2007 η Apple έχει γνωρίσει σπουδαία ανάπτυξη. Ερχόμενη από το πουθενά, μέσα σε τέσσερα χρόνια κατάφερε να εκτοπίσει τη Nokia από την πρώτη θέση! Συγκεκριμένα, κατά το δεύτερο τρίμηνο οι πωλήσεις της Nokia ανήλθαν στα 20.3 εκατομμύρια smartphones γνωρίζοντας πτώση της τάξης του 34%, ενώ την ίδια περίοδο η Apple πούλησε 20.3 εκατομμύρια iPhone.

Όσον αφορά τα κέρδη, η Apple ήταν από πριν η #1 κατασκευάστρια εταιρεία smartphones, αλλά την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου κατόρθωσε για πρώτη φορά να ξεπεράσει τη Nokia και σε όγκο πωλήσεων.

Φυσικά, η Apple έχει ακόμα να ανταγωνιστεί το λειτουργικό σύστημα Android της Google, αν και τα εν λόγω smartphones  αναπτύσσονται από μια μεγάλη γκάμα κατασκευαστών. Για το λόγο αυτό, το πιθανότερο είναι να συνεχίσει να διατηρεί την πρωτιά της για πολύ καιρό ακόμα...

[πηγή Financial Times]
Loading