Apple: Θα επιτρέπει την επιδιόρθωση iPhone με γνήσια μεταχειρισμένα εξαρτήματα

Η Apple ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τις επιλογές αυτοεπιδιόρθωσης (self repair) και ανεξάρτητης επισκευής για τα iPhone. Συγκεκριμένα, θα μπορείτε να επισκευάζετε το iPhone σας με μεταχειρισμένα γνήσια ανταλλακτικά, κάτι που δεν ήταν εφικτό μέχρι σήμερα. Αυτό θα συμβεί χάρη σε μια νέα διαδικασία "βαθμονόμησης εξαρτημάτων". Ένα μεταχειρισμένο εξάρτημα θα περάσει από αυτή τη διαδικασία μόλις εγκατασταθεί σε άλλο iPhone και αν είναι γνήσιο, θα λειτουργεί χωρίς περιορισμούς.

Συνεπώς, εσείς οι ίδιοι ή ένας ανεξάρτητος πάροχος επισκευής θα μπορείτε να ανταλλάξετε τα εξαρτήματα με εκείνα που προέρχονται από άλλα iPhone. Αυτό θα ξεκινήσει το φθινόπωρο με "επιλεγμένα μοντέλα iPhone". Τα μεταχειρισμένα γνήσια ανταλλακτικά της Apple θα "επωφελούνται από την πλήρη λειτουργικότητα και ασφάλεια που παρέχει η αρχική εργοστασιακή βαθμονόμηση, όπως ακριβώς και τα νέα γνήσια ανταλλακτικά της Apple", αναφέρει η εταιρεία.

Η Apple συνεχίζει να υπερασπίζεται την πρακτική της "αντιστοίχισης εξαρτημάτων", λέγοντας ότι είναι "ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του απορρήτου, της ασφάλειας και της προστασίας" του iPhone σας. Πρόκειται για τη διαδικασία "επιβεβαίωσης του αν ένα ανταλλακτικό επισκευής είναι γνήσιο ή όχι και της συλλογής πληροφοριών σχετικά με το ανταλλακτικό" και μέχρι στιγμής αν προσπαθούσατε να αντικαταστήσετε ένα ανταλλακτικό iPhone με ένα που χρησιμοποιήθηκε σε άλλο iPhone, θα υπήρχε πρόβλημα, αφού το ανταλλακτικό ήταν "ζευγαρωμένο" με το αρχικό iPhone στο οποίο χρησιμοποιήθηκε.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι ομάδες της Apple εργάζονται για να επιτρέψουν ακόμη και την επαναχρησιμοποίηση εξαρτημάτων, όπως οι βιομετρικοί αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για το Face ID ή το Touch ID, και ξεκινώντας από αυτό το φθινόπωρο, η βαθμονόμηση για όλα τα εξαρτήματα θα γίνεται στη συσκευή μόλις το εξάρτημα εγκατασταθεί. Τα μελλοντικά iPhones θα έρχονται με υποστήριξη για μεταχειρισμένους βιομετρικούς αισθητήρες και οι πελάτες και οι πάροχοι υπηρεσιών δεν θα χρειάζεται πλέον να παρέχουν τον σειριακό αριθμό μιας συσκευής όταν παραγγέλνουν ανταλλακτικά που δεν περιλαμβάνουν την αντικατάσταση της μητρικής πλακέτας.

Η Apple επεκτείνει επίσης το Activation Lock στα ανταλλακτικά του iPhone, προκειμένου να αποτρέψει την αποσυναρμολόγηση κλεμμένων iPhone για ανταλλακτικά. Έτσι, εάν μια συσκευή υπό επισκευή ανιχνεύσει ότι ένα υποστηριζόμενο ανταλλακτικό αποκτήθηκε από μια άλλη συσκευή με ενεργοποιημένο το Activation Lock ή το Lost Mode, η βαθμονόμηση για το εν λόγω ανταλλακτικό θα αποκλειστεί μόλις εγκατασταθεί στο νέο τηλέφωνο.

Τέλος, η Apple υπερηφανεύεται για τη μοναδικότητα της λειτουργίας ιστορικού ανταλλακτικών και υπηρεσιών στις Ρυθμίσεις του iOS, η οποία επιτρέπει σε δεύτερους ή τρίτους ιδιοκτήτες iPhone να έχουν πρόσβαση σε πλήρες ιστορικό ανταλλακτικών και επισκευών. Το ιστορικό ανταλλακτικών και σέρβις θα επεκταθεί αυτό το φθινόπωρο για να δείχνει επίσης αν ένα ανταλλακτικό είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο γνήσιο ανταλλακτικό της Apple.

[Apple]

Loading