Appsplit, το νέο Kickstarter για εφαρμογές

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε το Kickstarter, την υπηρεσία στην οποία στρέφονται οι δημιουργοί έξυπνων και καινοτόμων projects με σκοπό να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση για να τα θέσουν σε παραγωγή.

Κάτι αντίστοιχο είναι και το Appsplit, μια ολοκαίνουρια υπηρεσία που λειτουργεί παρόμοια με το Kickstarter, με τη διαφορά ότι προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τη χρηματοδότηση εφαρμογών.

Αρχικά ο δημιουργός του project επιλέγει αν η καμπάνια του θα είναι "ανοιχτή" ή "all or none". Με το δεύτερο τρόπο λειτουργεί το Kickstarter, κάτι που σημαίνει ότι τα χρήματα μεταφέρονται από τους επενδυτές στο δημιουργό, μόνο εφόσον συγκεντρωθεί το ποσό που ο τελευταίος έχει θέσει ως στόχο. Από την άλλη, σε μια ανοιχτή καμπάνια τα χρήματα μεταφέρονται στο δημιουργό άμεσα ακόμα και αν δε συγκεντρωθεί το συγκεκριμένο ποσό.

Κατά τα άλλα, ο δημιουργός έχει δύο ακόμα επιλογές, τις "Sell" και "Develop". Στην πρώτη περίπτωση πουλά μερική ή πλήρη κυριότητα της εφαρμογής του, ενώ στη δεύτερη αναρτά απλά την ιδέα του με την ελπίδα να συγκεντρώσει χρηματοδότηση και προσφέροντας ως αντάλλαγμα ποσοστό κυριότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν τη νέα υπηρεσία εδώ.

Loading