Asus Wavy Xtion: Ο αισθητήρας Kinect για PC είναι έτοιμος!

Η τεράστια επιτυχία του Microsoft Kinect δε θα μπορούσε να περιοριστεί μόνο στις κονσόλες, και ήδη έχει ετοιμαστεί ο πρώτος κλώνος του για PC, προϊόν συνεργασίας της Asus με την PrimeSense.

Ο λόγος για τον αισθητήρα Asus Wavy Xtion, η λειτουργία του οποίου βασίζεται στην ίδια αρχή με αυτή του Kinect, καθώς αποτελείται από δύο βάσεις που εκπέμπουν/δέχονται σήματα και από μία webcam που αναγνωρίζει τις κινήσεις του χρήστη.

Η διαφορά του με το Kinect είναι ότι αποτελείται από 3 διαφορετικά μέρη (το Kinect είναι ενιαίο), με τη λογική ότι ο χρήστης θα πρέπει να τοποθετήσει τη μία βάση Wavy δίπλα στην τηλεόραση/οθόνη και τις άλλες δύο κοντά στον υπολογιστή, με την Xtion webcam να τοποθετείται στο τέλος μπροστά από την οθόνη, όπως το Kinect.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν έτοιμα παιχνίδια ή εφαρμογές που υποστηρίζουν τον αισθητήρα Asus Wavy Xtion, αλλά αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους μήνες. Εν τω μεταξύ, η Asus θα κυκλοφορήσει το αντίστοιχο SDK, Xtion Pro, και θα το διαθέσει από το Φεβρουάριο σε όποιον θέλει να δημιουργήσει εφαρμογές.

Η παρουσίαση του αναμένεται ότι θα γίνει στην CES 2011.

[πηγή TomsHardware]
Loading