Atmel XSense: Τα εύκαμπτα smartphones είναι πιο κοντά από ποτέ [Video]

Έχουμε γνωρίσει την Atmel από τη γραφίδα που έχει κυκλοφορήσει για συσκευές Android, αλλά και για τα controller chips για οθόνες maXTouch S, ωστόσο, οι τεχνολογικές ανησυχίες της εταιρίας δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά.

Atmel XSense

Η Atmel δημιούργησε τη νέα τεχνολογία XSense, η οποία αφορά έναν εξαιρετικά λεπτό υμένιο-αισθητήρα αφής που μπορεί να καμπυλωθεί και να χρησιμοποιηθεί με πρωτοποριακούς τρόπους σε μια εμπορική συσκευή.

Αυτό σημαίνει ότι οι κατασκευαστές συσκευών θα μπορούν να δημιουργήσουν smartphones χωρίς καμία γωνία ή εύκαμπτες συσκευές, ενώ ολόκληρη η συσκευή θα είναι touch, όπως έχουμε δει σε ορισμένα concepts (π.χ Samsung Galaxy Skin, Nokia HumanForm).

Επομένως, όλα αυτά που υπήρχαν μόνο στο μυαλό των σχεδιαστών τα προηγούμενα χρόνια φαίνεται ότι θα αρχίσουν να υλοποιούνται συντομότερα από ό,τι περιμέναμε. Ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι οι δυνατότητες των σημερινών smartphones έχουν φτάσει σε σημείο ανώτερο από αυτό που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο μέσος χρήστης (quad-core επεξεργαστές, κάμερες πολλών megapixels κλπ.), ίσως ο σχεδιασμός να είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά.

Παρόλα αυτά, όσο εντυπωσιακή και αν ακούγεται μια εύκαμπτη συσκευή, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα βρει ανταπόκριση στο ευρύ κοινό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα "αποτυχίας" αποτελούν τα glasses-free 3D smartphones (όπως τα LG Optimus 3D, HTC Evo 3D) που τελικά δεν περπάτησαν όσο περίμενε η βιομηχανία.


Atmel XSense Touch Sensors

[PR]

Loading