H AT&T εξετάζει πιθανή επέκταση στην ευρωπαϊκή αγορά

att

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η AT&T, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, σκέφτεται το ενδεχόμενο επέκτασης στην ευρωπαϊκή αγορά σε μία ομολογουμένως ριψοκίνδυνη κίνηση για την απόκτηση πλεονεκτήματος στο εξωτερικό. Η επέκταση φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί μέσω εξαγοράς παρόχου με τις συζητήσεις να βρίσκονται σε πολύ νηπιακό στάδιο και με χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μια πιθανή είσοδος της AT&T στην Ευρώπη θα ωφελούσε ιδιαίτερα τους συνδρομητές προωθώντας τη γρηγορότερη υιοθέτηση καινοτομιών (4G δίκτυα) και στηρίζοντας την αλλαγή φιλοσοφίας από προγράμματα φωνής και μηνυμάτων σε προγράμματα δεδομένων, όπως συμβαίνει ήδη στην αντίπερα όχθη. Σαφώς, πρακτικά προκύπτουν πολλά προβλήματα, όπως διαφορετική νομοθεσία και αυξημένος ανταγωνισμός, που ίσως αποτελούν τροχοπέδη στις προθέσεις της AT&T.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δύο φορείς που βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο της εταιρείας είναι η ολλανδική Royal KPN NV και η βρετανική Everything Everywhere με τη Γερμανία να σκιαγραφείται, επίσης, ως πιθανή αγορά.

[via TheVerge]

Loading