Axis, το νέο εργαλείο αναζήτησης της Yahoo για υπολογιστές και συσκευές iOS

Τα χνάρια της Google αποφάσισε να ακολουθήσει η Yahoo και μετά τις μηχανές αναζήτησης να στραφεί στη δημιουργία του δικού της web browser. Με την ονομασία Axis, στην ουσία πρόκειται για ένα νέο web εργαλείο αναζήτησης για υπολογιστές και iOS που σκοπό έχει να προσφέρει στο χρήστη μια πιο ενοποιημένη εμπειρία, παρέχοντας του πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες ανεξαρτήτως της συσκευής που χρησιμοποιεί.

Αντί για τα παραδοσιακά links σε sites, τα αποτελέσματα εμφανίζονται περισσότερο οπτικοποιημένα με εικόνες της ιστοσελίδας που πρόκειται να επισκεφτείς, ενώ σε ορισμένες αναζητήσεις δε χρειάζεται να αφήσεις καν τη σελίδα στην οποία βρίσκεσαι.

Για υπολογιστές

Στην ουσία δεν πρόκειται για ξεχωριστό προϊόν αλλά για ένα plug-in που μπορείς να εγκαταστήσεις στον browser σου. Διαθέσιμο για Chrome, Firefox, Internet Explorer και Safari, μετά την εγκατάσταση του θα βρεις την toolbar του Axis στην κάτω αριστερή γωνία του browser, η οποία παρέχει οπτικά previews σε ιστοσελίδες και τη δυνατότητα αναζήτησης πληροφοριών παραμένοντας στην ιστοσελίδα που βρίσκεσαι. Επιπλέον, η επιλογή homepage σού επιτρέπει να βλέπεις τις αγαπημένες σου ιστοσελίδες καθώς και τις αναζητήσεις που πραγματοποίησες από το iPhone/iPad σου.

Το plug-in μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το axis.yahoo.com.

Για iOS

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν ξεχωριστό web browser. Πατώντας πάνω στη μπάρα αναζήτησης του Axis -που συνδυάζει τα search box και address bar- εμφανίζεται μια λίστα με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις, από όπου μπορείς είτε να επιλέξει κάποια από αυτές είτε να πληκτρολογήσεις το δικό σου όρο αναζήτησης.

Τα αποτελέσματα εμφανίζονται και πάλι με οπτικά previews και μπορείς να περιηγηθείς σε αυτά μέσω swipe ή να επιλέξεις αυτό που σε ενδιαφέρει πατώντας πάνω στην αντίστοιχη εικόνα. Τέλος, με μια επίσκεψη στη homepage, μπορείς να δεις όλες τις πρόσφατες αναζητήσεις που πραγματοποίησες από όλες τις συσκευές σου και να συνεχίσεις το σερφάρισμα από εκεί ακριβώς που το άφησες.

Το Axis διατίθεται σε ξεχωριστή έκδοση για iPhone και iPad.

Loading